Haberler

Suriyeli Küçük Muhammed'in Yaraları Türkiye'de Sarılıyor

Suriye'deki iç savaşta atılan bombanın vücudunda ağır tahribat yarattığı Muhammed Zerzur'un (9) yaraları Türkiye'nin uzattığı yardım eli sayesinde sarılıyor.

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaşta atılan bombanın vücudunda ağır tahribat yarattığı Muhammed Zerzur'un (9)  yaraları Türkiye'nin uzattığı yardım eli sayesinde sarılıyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Zerzur ailesinin oğlu Muhammed, Türkiye'nin tedavisini üstlendiği binlerce çocuktan biri.

Evlerinin yakınlarına düşen bomba sonucu vücudunda ağır yanıklar oluşan ve bir parmağını kaybeden küçük Muhammed, Türkiye'de günlerini bir yandan kardeşleriyle oynayarak geçiriyor diğer yandan tekrar sağlığına kavuşmayı bekliyor.

Baba Halil Zerzur (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammed'in hava saldırısında yaralandığını ve vücudunun büyük bölümünün yandığını söyledi.

Ülkesinde tedavi şansı olmadığı için Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Zerzur, şunları kaydetti:

"Suriye'de her şey altüst oldu. Evladımın başına bu olay geldikten sonra ne yapacağımızı bilemedik. Sağlık imkanları çok kısıtlı olduğu için 11 kişilik ailemi alıp Reyhanlı'ya geldim. Şükür diğer çocuklarımda bir şey yok. Uçaktan atılan bombalar evimizin yakınına düştüğü için oğlum Muhammed'in sağ kolu, karnı ve bacağı yandı ve bir parmağı koptu. Türkiye'de bir yıldır tedavi oluyor, her geçen gün daha iyiye gidiyor."

Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavisi süren oğlunun ağır yanıklarının yavaş yavaş iyileştiğini dile getiren Zerzur, Türk yetkililere minnettarlığını dile getirirken "Türkiye olmasaydı evladım belki de ölecekti" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title