Haberler

Suriyeli Komutandan Pyd'ye Silah Yardımı Haberlerine Tepki

Suriye’nin Beb El Selam Gümrük Kapısı emniyetinden sorumlu komutan Ebu Ali Süccu, PYD’ye silah yardımında bulunduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Suriye'nin Beb El Selam Gümrük Kapısı emniyetinden sorumlu komutan Ebu Ali Süccu, PYD'ye silah yardımında bulunduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Fırat Kalkanı Harekatında 87'nci gününde ÖSO birliklerinin El Bab'a doğru ilerleyişi sürerken Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısının karşısında bulunan Suriye'nin Beb El Selam Gümrük Kapısı emniyetinden sorumlu Şamiye Cephesi Komutanı Ebu Ali Süccu, PYD'ye silah desteği sağladığı iddialarına tepki gösterdi. Süccu, Pilot Albay Muhammed El Ahmed ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap verdi. Ebu Ali Süccu, kritik El Bab operasyonu öncesi operasyonları geciktirmek ve ÖSO birlikleri arasında iç çatışma çıkartmak için bu yola başvurulduğunu iddia etti.

"Pkk ile savaşan ilk grubuz"

Ebu Ali Süccu, hak etmedikleri ithamlarla karşılaştıklarına dikkat çekerek, "Basında benimle ilgili çıkan haberlerin aslı yoktur. Bizim hakkımızda çıkan haberlerle ilgili haberi yapanlar elinde bir delil varsa bu delilleri sunsunlar biz Türk makamlarına ifade vermeye hazırız. 2012 yılında PKK ile savaşan ilk grup biz olmuştuk. Biz PKK ile savaşırken 2012 yılında çok sayıda şehit verdik ve şu anda 70 noktada PKK ile savaşmaya devam ediyoruz. Bazı haberlerde bizi hain olarak gösteriyorlar, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. PKK 40 yıldan beri bir terör örgütüdür ve Türkiye'nin düşmanıdır. PKK ile kim işbirliği yapıyorsa haindir. Türkiye binlerce Suriyeliye kucak açarken bizim ailelerimize sahip çıkarken bizim PKK'ya yardım edeceğimizi düşünmek mümkün değil" şeklinde konuştu.

"Uluslararası güçler PKK'ya yeterli desteği sağlıyor"

PKK'ya uluslararası güçler tarafından gerekli silah desteğinin sağlandığını söyleyen Ebu Ali Süccu, "PKK'nın benim silah yardımıma ihtiyacı yoktur. Uluslararası güçler ve Batı, PKK'ya helikopterlerle, uçaklarla silah yardımı yapıyor bana gerek duymazlar. Kobani'de ABD yoluyla nasıl silah yardımı yapıldığını herkes gördü. 15 Temmuz ile alakalı olduğumu ve İncirlik'e sık gidip geldiğim konusunda da iddialar var. Ben İncirlik'in Adana'da bulunduğunu haberlerden sonra öğrendim. Türk devleti büyük bir devlettir. Mutlaka kamera kayıtları vardır. Eğer benim oraya gittiğime dair görüntü veya delil varsa ben yine gerekli mercilere ifade vermeye hazırım. Ben sıradan bir komutanım. Gümrükten giren TIR'lar ile benim hiçbir ilgim yoktur. Ben kapının emniyetinden sorumlu sıradan bir komutanım" ifadelerini kullandı.

"El Bab operasyonunun gecikmesine neden oldu"

Haberlerden sonra Şamiye cephesine yönelik saldırılar başlayınca El Bab operasyonuna katılmak üzere gönderdikleri askerleri geri çekmek zorunda kaldıklarını belirten Ebu Ali Süccu, "Askerlerimizi geri çekmek zorunda kaldık. Bunun El Bab operasyonunu geciktirmek için yapılan bir proje olduğunu düşünüyorum. Eğer gruplar arasında saldırılar çıkmasaydı El Bab operasyonu bitmiş olacaktı. İç çatışmalar nedeniyle El Bab operasyonu 4 gün gecikti. Bu olaylar PKK'nın Bab kırsalına yakınlaşmasına neden oldu. Bu proje Fırat Kalkanını hançerlemek için Rejim ve PKK'nın El Bab'a girme projesidir. Eğer Rejim ve PKK, El Bab'a girerse Bab'ı almamız zor olacaktır. Bab operasyonu öncesi bu çatışmaların başlaması çok manidardır. Neden operasyondan sonra olmadı. Bu bir hainliktir. Bu grupların emir aldığı ülkelerin El Bab operasyonunu geciktirerek bölgeye PKK'yı yerleştirme hedefidir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ebu Ali Suriye Kilis PKK Politika Güncel Haberler

title