Haberler

Suriyeli Keskin Nişancı'nın Katil Zanlıları Yakalandı

Mersin'de 8 Ocak'ta narenciye bahçesinde boğazı kesilip öldürüldükten sonra yüz derisi soyulmuş cesedi bulunan Esad muhalifi keskin nişancı olarak bilinen Muhammed Salih'in, 4 katil zanlısı yakalandı.

Mersin'de 8 Ocak'ta narenciye bahçesinde boğazı kesilip öldürüldükten sonra yüz derisi soyulmuş cesedi bulunan Esad muhalifi keskin nişancı olarak bilinen Muhammed Salih'in, 4 katil zanlısı yakalandı. Zanlıların, cinayeti para için işledikleri ileri sürülürken, soyulan yüz derisi bulunamadı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, merkez Toroslar İlçesi Üseli Mahallesi'nde narenciye bahçesinde, boğazı kesildikten sonra yüz derisi soyulmuş halde bulunan Suriye uyruklu Muhammed Salih'in (30) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada sona gelindi.

Suriye uyruklu cinayet şüphelisi Abdulrazak Dakka'yı (27) teknik takibe alan polis, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Suriye plakalı bir araçta yakalayarak gözaltına aldı. Mersin'e getirilen zanlıyla birlikte olayda kullanılan 1 adet de bıçak ele geçirildi. Şüphelinin verdiği ifade doğrultusunda cinayete karıştığı belirlenen yine Suriye uyruklu İbrahim Hallak (33) Mersin'de, Anwar Hallak (66) ile eşi Fadia Rawas (62) ise Uşak'ta yakalanarak Mersin'e getirildi.

Cinayetin, para yüzünden işlendiği ileri sürüldü. Zanlıların ifadesine göre, öldürülen Muhammed Salih, kendisini Almanya'ya götürmesi için Abdulrazak Dakka ile irtibata geçerek 5 bin 500 dolar para ödedi. Ancak bir sonra sonra Almanya'ya gitmekten vazgeçerek parayı geri aldı. Bunun üzerine Abdulrazak Dakka, yanına arkadaşı İbrahim Hallak'ı da alarak Muhammed Salih ile yeniden buluştu. Salih'i araca alan 2 zanlı, Üseli Mahallesi'ne geldikleri sırada otomobilin içerisinde bıçaklayarak öldürdü. Zanlılar, Salih'in cebinden çıkan 500 dolar ile cep telefonunu alarak kaçtılar. Zanlılar, öldürdükleri şahsın yüz derisini yüzdükleri iddiasını ise reddederek böyle bir şey yapmadıklarını öne sürdüler.Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Suriye uyruklu 4 cinayet zanlısı, adliyeye sevk edildi.

KESKİN NİŞANCI

8 Ocak'ta meydana gelen olayda, yüz derisi soyulmuş halde bulunan Muhammed Salih'in, Suriye Devrimci Cephesi'ne bağlı Liva Sivar'ın 'ahraz' lakaplı keskin nisanşcısı olduğu ortaya çıkmıştı. Salih'in, 2014 yılı kasım ayında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenmişti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Salih Suriye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title