Haberler

Suriyeli Kadınlardan El İşi Sergisi

HATAY (AAA) - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Yayladağı ilçesine YİBO çadır kentinde kalan Suriyeli kadınlar, açılan kursta yaptıkları el işlerini sergiledi.

HATAY (AAA) - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Yayladağı ilçesine YİBO çadır kentinde kalan Suriyeli kadınlar, açılan kursta yaptıkları el işlerini sergiledi.

Yayladağı Kaymakamlığı, Türk Kızılayı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el işi kursunda yaklaşık 3 yıldır eğitim gören Suriyeli kadınların çalışmalarından oluşan sergi, Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık tarafından açıldı.

Kurs öğretmenleri ve Suriyeli kadınlardan çalışmalar hakkında bilgi alan Altınışık, ilçede bulunan çadır kentlerde kadınlar başta olmak üzere, erkeklere ve çocuklara yönelik çeşitli kurslar açıldığını söyledi.

Suriyelilerin, kurslar sayesinde yaşadıkları acıları bir nebze olsun unuttuklarını ifade eden Altınışık, yaptıkları ürünleri satarak gelir elde edebildiklerini de vurguladı.

Kurs öğretmeni Leyla Güzel Kaya da çadır kentte 50 kadına yaklaşık 3 yıldır eğitim verdiklerini belirtti.

Serginin açılışına Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İlçe Emniyet Amiri Harun Altaş, İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hayretin Horoz ve bazı kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Yayladağı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title