Haberler

Suriyeli Kadınla Evlenme Sevdası Hep Hüzünle Bitti

Güncelleme:

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde yaşayan leblebici 38 yaşındaki Rıza Türkal, birisiyle düğün yapıp diğeriyle dini nikah kıyıp evlendiği iki Suriyeli kadın tarafından dolandırıldı. İlk olayda Suriyeli kadın 20 bin liralık takıyla kaçarken, ikincisinde takıları kurtaran Rıza Türkal'ın bu kez başlık parası olarak verdiği 8 bin lirası gitti.



TANIŞTIRDI, 15 BİN LİRA ALDI

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan ve ailesinin leblebi imalathanesinde çalışan 38 yaşındaki Rıza Türkal, tanıdığı 63 yaşındaki R.T. aracılığıyla Hatay'dan geldiğini, adının Fatma olduğunu ve Suriye vatandaşı olduğunu iddia eden bir kadınla tanıştırıldı. Bu tanışmaya aracılık yapan R.T., iddiaya göre karşılığında 15 bin lira aldı. Türkal, tanıştığı genç kadın ile Serinhisar'da geçen 12 Aralık'ta düğün yapıp evlendi. Türkal Ailesi, geline takılan ziynet eşyaları, düğün yemeğiyle birlikte 50 bin TL harcama yaptı.

SOLUĞU SAVCILIKTA ALDI

Düğünün ertesi sabah Türkal'ı ilaçla uyutan gelin, kardeşi ve kuzeni olarak tanıttığı iki kişiyle birlikte düğünde takılan toplam 20 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da alarak evi terk etti. Kendine geldiğinde eşinin kaçtığını fark edip, dolandırıldığını anlayan Türkal, soluğu Serinhisar Savcılığı'nda alıp, suç duyurusunda bulundu.



ANTALYA'DA GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDILAR

Aynı Suriyeli gelinin Konya'nın Çumra ilçesinde kendisini 'Mirfet' adıyla tanıtıp, geçen Ekim ayında bir evlilik yaparak benzer şekilde burada da dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi. Suriyeli ithal gelin ile arkadaş oldukları ve kendilerini kardeş, kuzen olarak tanıtan 3'ü kadın 5'i erkek 8 kişinin geçen Antalya'da gözaltına alınıp, tutuklandı.

BU DEFA TAKILARI KURTARDI

İlk dolandırıcılık olayının ardından Rıza Türkal, geçen hafta yine bir aracı vasıtasıyla bu defa 'Riçat' adındaki bir Suriyeli kadın ile tanıştırıldı. Türkal, aracı olan kişiye iddiaya göre 1500 lira, kendisini kadının babası olarak tanıtan kişiye de 6 bin 500 lira başlık parası verdi. Ancak, bu defa resmi nikah yapmayıp, imam nikahıyla evlendi. Geline 3 bilezik, altın küpe ve yüzük taktı. Suriyeli gelin ilk olayda olduğu gibi yine sabah kaçmak isterken Türkal'a yakalandı.

TAKILARI ALDI AMA GİTMESİNE ENGEL OLAMADI

Rıza Türkal, Suriyeli gelinden takıları geri aldı ancak gitmesine engel olamadı. Ardından bir kez daha Serinhisar Savcılığı'na giden Türkal, dolandırıldığını belirtip, suç duyurusunda bulundu.

SAHTE BABA HER YERDE ARANIYOR

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, Türkal'a kendisini Suriyeli gelinin babası olarak tanıtıp 6 bin 500 lira başlık parası alarak dolandıran kişinin Halep nüfusuna kayıtlı Sabrin K. olduğu tespit edip, yakalanması için çalışma başlattı.

VATANDAŞLARA SESLENDİ: UYANIK OLUN

Evlenmek isterken ikinci kez dolandırılan Rıza Türkal, "Daha önce beni dolandıranlar yakalanmış ama takılarım geri gelmedi. İkinci evliliğimde takıları kurtardım ama 8 bin lira param gitti. Vatandaşlarımız, Suriye'den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Serinhisar Denizli Suriye 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (75)

antepli:

süriyelilerin sadace yüzünde makyajı boyası var evi ise pislik götürüyor kendi gözlerimle görüyorum

36
4
yanıtYanıtla
BAŞKA ANTEPLİ:

hele sen birde kadın doğumlarda çalışanları dinle bu suriyeli kadınlardan bıkmışlar şeyleri kezzap dökülmüş gibiymiş pisliklerinden kokularından geçilmiyormuş onların suratlarının cilasına bakmayın siz ne pislik olduklarını bize sorun diyorlar

yanıt18
yanıt4
HACI:

COK IYI OLMUS YAKINDA ÜCÜNCÜSÜ GELIR UCKUR SEVDASI ADAMI BÖYLE REZIL EDER.

33
1
yanıtYanıtla
cinoo:

dunya kadar malın olacana fındık kadar aklın olsun :D

30
1
yanıtYanıtla
ellidokuz:

olmayan aklıyla birde vatandaşlara seslenmiş geri zekalı.

30
1
yanıtYanıtla
Dobra Dobra:

3. cüyü deneyeceksin artık. yılmak yok yola devam.

28
1
yanıtYanıtla
Jesus:

4 tane alsaydin biri kesin kalırdı

27
1
yanıtYanıtla
ellidokuz:

düğününde bile kazak giyen bu salağa kim kız verirki.

23
2
yanıtYanıtla
ankaralı:

memlekette evlenecek kalmamışmıydı iyi olmuş sazan gibi her gelene atlamayın sizde

23
2
yanıtYanıtla
koyun kuzuMobil-ANDROID:

az bile olmuş bu koyunlara

22
2
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title