Haberler

Suriyeli Kadına Fuhuş Yaptıranlara 16'şar Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Suriye'den kaçan Hanen A.'ya fuhuş yaptıran 2 kişiye 16'şar yıl hapis istendi. Olayla ilgili korkunç detaylar da gün yüzüne çıktı. Genç kadın, kocası başka odada kalırken fuhuş yapmış.

Adana'da, Suriye'deki iç savaştan kaçan 25 yaşındaki 2 çocuk annesi Hanen A.'ya fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 49 yaşındaki Alaaddin T. ile 57 yaşındaki Sündüs M. hakkında, 'İnsan ticareti yapma' ve 'Fuhuşa teşvik' suçlarından 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"FUHUŞ YAPARAK GEÇİMİNİZİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ" TEKLİFİ

Suriye'deki iç savaştan kaçan Yusuf H. ile eşi Hanen A., yaklaşık 2 ay önce Hatay'ın Altınözü İlçesi'ne geldi. İş bulamayan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürürken geçen 8 Mart'ta Alaaddin T. ile tanıştı. İddiaya göre, Yusuf H. ile Hanen A.'nın sığınmacı ve işsiz olmalarını istismar eden Alaaddin T., Suriyeli çifte, fuhuş yaparak geçimlerini sağlayabileceklerini söyledi. Yaşadıkları çaresizlik nedeniyle teklifi kabul eden Hanen A., eşiyle birlikte Alaaddin T.'nin kullandığı araçla Adana'ya gelip, 57 yaşındaki Sündüs M.'nin evine yerleştirildi.

KOCASI BAŞKA ODADA KALIRKEN FUHUŞ YAPTI

Burada Sündüs M., maddi menfaat sağlamak amacıyla Hanen A.'yu fuhuşa teşvik edip müşteri ayarladı. Suriyeli kadın, kocası başka odada kalırken eve gelen müşterilerle ilişkiye girdi. Bir süre sonra polis, fuhuş yapıldığını belirlediği eve baskın düzenleyip Sündüs M. ve Alaaddin T. ile Suriyeli karı kocayı gözaltına aldı. Polis sorgusunda fuhuş yapmaya mecbur kaldığını söyleyen Hanen A. ve eşi Altınözü İlçesi'ne gönderilirken, Sündüs M. ve Alaaddin T., adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede fuhuş yaptırma suçlamasını kabul etmeyen Sündüs M. tutuklanırken, Alaaddin T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'İNSAN TİCARETİ' SUÇLAMASI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Sündüs M. ve Alaaddin T. hakkında, 'İnsan ticareti yapma' ve 'Fuhuşa teşvik etme veya yaptırma, aracılık etme veya yer temin etme' suçlarından 16'şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanıkların Suriyeli sığınmacıları istismar edip fuhuşa teşvik ettiği ve insan ticareti yaptığı belirtildi. Tutuklu Sündüs M. ve tutuksuz sanık Alaaddin T. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altınözü Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (209)

HamburgluMobil-IOS:

Benim Anlamadığım bu insanlara kapını açıyorsan bu insanlara Bakmakla yükümlüyün hâ bakamıyorsan da böbürlenerek yok Suriyelileri Ölüme mi bırakalım demeyeceksin kusura bakmayın Avrupa'nın her yerinde sığınmacılar var amma Türkiye'deki gibi aç değiller sokaklarda mendil satmıyorlar Avrupa'daki sığınmacıya hemen iş vermiyorlar sığınan insanı Çadır kent gibi yerlerde barındırmıyorlar hangi eyalete sığınmışlardı o eyaletin sınırları içerisinde barındırıyorlar üç öğün yemeği cep harçlığı giyim kuşamını karşılıyorlar sözüm ona aç sığınmacı bulamazsın şimdi benim Anlamadığım bu insanlara bakamıyorsan neden böbürleniyorsun 67 vilayetin her tarafına dağılmış bu insanlar kendi aç insanını doyuramıyor kendi insanına iş veremiyor ondan sonra sınırları yol geçen hanına döndür işit dir yok el kaydedesi ülkede cirit atar bu ülkeyi yiyor bitirdiniz bir türlü doymak nedir bilmediniz düşün

122
15
yanıtYanıtla
murat kara:

allah kimseyi savaşla sınamasın

92
1
yanıtYanıtla
adımı yazmasam olurmu:

Denize düşen yılana sarılır. Esatıtın zulmünden kaç gel ondan beteri Adanalıların ağına düş.

57
11
yanıtYanıtla
Vuslat:

Sözde kardeş diye geldiler, adamların canını okuyoruz. fuhuşa zorlayan ve onlarla olan kişiler şereften yoksundur.

59
6
yanıtYanıtla
kasom lilicmobilWeb@haberler.com:

Allah suriyelilerin yardomcisi plsun

52
7
yanıtYanıtla
birimobilWeb@haberler.com:

Biz ne tuhaf miletiz bu insanlara bunu yapan biz turkler utanmaliyizcasil sahip cikamayan biziz kalkmis akp sucluyorlar ya

55
3
yanıtYanıtla
vatandasssmobilWeb@haberler.com:

Ulan nerde pislik olsa taşın altından adana çıkıyor Allah ıslah etsin yaşanılacak yer değil .

45
12
yanıtYanıtla
artvinli:

nerde pıslık varsa adanada cıkıyorr ne var bu ılde anlamdım

48
7
yanıtYanıtla
analistci:

bu insanligin coküsüdür

48
2
yanıtYanıtla
Af:

Anlamadigim taraf, oradan kaciyorlar Turkiye girerken gumrukte ziyaret amaclimi yoksa Turist olarak mi girmek istiyorlar eger siginmaci olarak geliyorlarsa o zaman kamplarda tutmalari lazim

43
6
yanıtYanıtla
Tüm 209 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title