Haberler

Suriyeli Hat Ustası ve Ressam Ömer Derviş, Sergi Açtı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergiden ve Suriyeli hat ustası-ressam Ömer Derviş'ten detay görüntü Derviş'in yapmış olduğu eserlerden detaylar Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi Şahin'in konuşması Derviş'in konuşması Suriyeli hat ustası ve ressam Elazığ'da sergi açtı Ülkesindeki iç savaştan kaçan felçli ressam Derviş, sığındığı Elazığ'da resimlerini sergiledi Ülkesindeki iç savaştan kaçan felçli Suriyeli hat ustası ve ressam Ömer Derviş, sığındığı Elazığ'da resim sergisi açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergiden ve Suriyeli hat ustası-ressam Ömer Derviş'ten detay görüntü

Derviş'in yapmış olduğu eserlerden detaylar

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi

Şahin'in konuşması

Derviş'in konuşması Suriyeli hat ustası ve ressam Elazığ'da sergi açtı

Ülkesindeki iç savaştan kaçan felçli ressam Derviş, sığındığı Elazığ'da resimlerini sergiledi

Ülkesindeki iç savaştan kaçan felçli Suriyeli hat ustası ve ressam Ömer Derviş, sığındığı Elazığ'da resim sergisi açtı. Yaklaşık bir yıl önce ailesiyle Suriye'nin Halep kentinden Elazığ'a gelerek Salıbaba Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başlayan Derviş, hat çalışmaları ve yağlı boya tablolardan oluşan eserler yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.Derviş, eserlerini, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu organizasyonunda, kentteki bir alışveriş merkezinde sergileme imkanı buldu.

Serginin açılışını Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Ormanoğlu ile STK yetkilileri birlikte gerçekleştirdi.

Şahin, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye halkına kucak açıp bağrına bastığı gibi sanatı olan sığınmacılara sanatlarını icra etme imkanı da sunduğunu belirtti.

Sergiyi ilgiyle gezdiklerini ve Suriyeli Derviş'in felçli olmasına rağmen azmiyle çok güzel eserler ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, "Bu ailemiz, kendilerine karşılıksız yardım edilmesini değil, el emeği göz nurlarının satın alınmasını istiyor" dedi.Şahin, eserlerin alıcı bulmasının Derviş'i yeni çalışmalara teşvik edeceğinden kent halkının bu katkıyı vermelerini beklediğini dile getirdi.

Ormanoğlu ise Türkiye'nin Avrupa ve diğer ülkelerin yapmaya korktuğu şeyi yaptığını ve 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini anımsattı.

Dünyaya örnek olan bu davranışından ülkesiyle gurur duyduğunu aktaran Ormanoğlu, şöyle konuştu: "Tabii ki bizler mazlumun, garibanın yanında olacağız. Bizim inancımızda ensar muhacir var, kardeşlik var. Bugün onların başına gelen bizim de başımıza gelebilirdi. Bu insanlar evinden yurdundan olmuş. Ömer Derviş, belediyede çalışıyormuş, mühendismiş ama bir anda evleri başlarına yıkılınca terk edip gelmişler."

Savaşta tüm eserlerini kaybetti

Suriyeli Derviş de felçli olduğu için kollarını ve ellerini iyi kullanamadığını ancak buna rağmen azmiyle savaştan önce ülkesinde 14 resim sergisi açtığını ve çeşitli ödüller aldığını anlattı.

Savaş nedeniyle evleriyle birlikte tüm değerleri eserlerini kaybettiğini aktaran Derviş, serginin açılmasında kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Sergiyi açtığı için çok mutlu olduğunu fakat üzüntülerinin çok fazla olduğunu aktaran Derviş, "Çünkü Suriye'den, memleketimizden çok uzaklardayız. Yine de ailemin yanında olduğum için de çok sevinçliyim. Ailem derken de sizleri, Türk kardeşlerimi kastediyorum, kendi ailemi çocuklarımı değil" diye konuştu.

Eserleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin de bulunduğunu belirten Derviş, ancak bu çalışmasını satmayı düşünmediğini imkan bulması halinde bizzat Cumhurbaşkanına vermek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title