Haberler

Suriyeli Hat Ustası Erdoğan Sevgisini Tuvale Döktü

İSMAİL ŞEN - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan felçli hat ustası ve ressam Ömer Derviş, Suriye halkına kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına minnettarlığının ifadesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini yaptı.

Suriyeli başka bir sığınmacı ailenin yönlendirmesi ile 10 ay önce Elazığ'a gelerek Salıbaba Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başlayan hat ustası ve ressam Derviş ve ailesi, mahalledeki yardımsever vatandaşların desteği ile yaşam mücadelesi veriyor.

Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep Belediyesinde bilgisayar işletmeni olarak çalışırken 26 yıl önce kas hastalığı sonucu kısmi felç geçirdiğini, bu nedenle tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Hastalığa yakalanmasının ardından boş vakitlerini değerlendirmek için tuval üzerine yağlı boya resim yapmaya ve hat daha çok ağırlık verdiğini ifade eden Derviş, "10 yaşından beri hat ve resim yapıyorum. Hastalığımdan dolayı ellerimi rahat kullanamadığım için sanatımı icra ederken zorluk çekiyorum ancak iradeyle ve sevgiyle hamdolsun hepsini yapıyorum" dedi.

Tüm eserlerini kaybetti

Derviş, bugüne kadar yüzlerce eser ortaya koyduğunu ve ülkesinde çok sayıda sergi açtığını anlatarak, ancak tüm eserlerini savaşta kaybettiğini ve bundan dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirtti.

Suriye'nin Halep kentinde yaşarken savaşın bulundukları yere sıçramasının ardından 3 yıl boyunca köy köy dolaştıklarını ancak kimsenin kendilerini sahip çıkmaması üzerine bir yakınlarının tavsiyesi ile Türkiye'ye geldiklerini anlatan Derviş, Elazığ'da vatandaşların yardımları ile sanatı yeniden icra etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Binlerce Suriyeli aile gibi kendi ailesine de kucak açan ve yardımlarını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Türk halkına müteşekkir olduğunu ifade eden Derviş, bu duygunun bir ifadesi olarak, sağlık durumu nedeniyle çok nadir yapabildiği portrelerden birini tamamladığını anlattı.

Derviş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizlere, Suriye halkına çok yardım etti. Bütün sınır kapılarını bizim için açtı. Diğer ülkelerin bize yapmadığı yardımı Erdoğan yaptı. Türkiye halkının hemen hepsi Suriyelilere yardım etti. Bütün bunlardan dolayı bir teşekkür nispetinde onun resmini yapmak istedim" dedi.

Yaptığı resmi bizzat hediye etmek istiyor

Türkiye devletinin ve halkının kendilerine yaşama imkanı verdiği gibi birçok Suriyeliye iş imkanı ve sanatlarını icra etme fırsatı da sunduğunu aktaran Derviş, Suriye halkını bağrına basan ve yardımlarını esirgemeyen Türkiye'nin dünyaya insanlık dersi verdiğini vurguladı.

Derviş, elini rahat kullanamadığı için yaklaşık 5 günlük sürede yapmış olduğu portreyi imkan bulması halinde bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermek istediğini belirterek, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a imkan olursa bizzat Ankara'ya gidip Suriye halkı adına kendisine teşekkür nispetinde yapmış olduğum tabloyu ona vermek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Elazığ Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title