Haberler

Suriyeli Genç Portresini Çizdiği Erdoğan'la Tanışmak İstiyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Adnan Ekhtair, portresini çizdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak ve resmini ona hediye etmek istiyor.

ABDULLAH ÇELİK - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Adnan Ekhtair, portresini çizdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak ve resmini ona hediye etmek istiyor.

Ailesiyle 3 yıl önce geldiği Bingöl'de kursa gitmeden kendi imkanıyla 28 günde Türkçe öğrenen Ekhtair (20), lise ikinci sınıfta başladığı Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesindeki eğitimini başarıyla tamamladı.

Arapça ve Türkçe dışında İngilizce ve Fransızca da bilen Ekhtair, Türkiye'de Suriyeli öğrencilere tanınan sınavsız geçiş hakkıyla Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesine ikizi Selman ile kaydoldu.

En güzel Türkçe hutbe okuma yarışmasında il birinciliğini kazanan Ekhtair, AA muhabirine, Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyerek, şunları söyledi:

"En büyük hayalim, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile görüşmek. Sadece Türkiye'ye değil hem insanlığa hem de bütün İslam alemine yaptığı yardım ve hizmetlerden dolayı çok takdir ediyorum. Suriye'den beri Erdoğan'ı çok severdim. Türkiye'ye ekonomik, eğitim ve sağlık alanında yaptığı mucizevi çalışmalar içimde bir sevgi doğmasını sağladı."

- "Bingöl ziyaretinde ulaşamadım"

Türkiye'ye geldikleri günden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyondan takip ettiğini belirten Ekhtair, şu değerlendirmede bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın geçen yıl Bingöl'e gelip vatandaşa hitap edeceğini öğrendiğimde çok sevinmiştim. Öyle ki o gün erkenden uyudum ve erken kalkıp hazırlandım. O gece kendisini rüyamda bile görmüştüm. Çok heyecanlanmıştım, kendisini göreceğim için çok sevinçliydim. Ön sırada yerimi alarak konuşmasını pür dikkatle dinledim. Kendisi ile tanışmak istedim fakat kalabalıktan dolayı ulaşamadım. Bu nedenle çok üzüldüm."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini çizdi

Ekhtair, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kara kalem portresini çizdiğini belirterek, "Portreyi çizerken bile çok heyecanlandım. Sanki kendisiyle konuşuyormuşum, kendisi karşımdaymış gibi oldum. Çizdiğim resmi inşallah kendisine göndereceğim." ifadesini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kırkız da çok yakından tanıdığı Adnan Ekhtair'in başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Arapça onun ana dili olduğu halde Türkçe'yi Türkiye'de doğmuş, büyümüş bir insan gibi çok güzel konuşuyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bingöl Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title