Haberler

Suriyeli Dernekler Platformu'ndan Savaşın Bilançosu

Suriyeli Dernekler Platformu kurucu üyesi Ahmet Gınnan Suriye savaşı 5. yılına girerken, ülkemizde bugüne kadar 300 bin insan hayatını kaybetti.

Suriyeli Dernekler Platformu kurucu üyesi Ahmet Gınnan

Suriye savaşı 5. yılına girerken, ülkemizde bugüne kadar 300 bin insan hayatını kaybetti. Bunun 16 bini kadın, 15 bini çocuk. 300 binin üzerinde insan yaralandı, sakat kaldı

102 bin 500 insanımız kayıp olarak kayıtlara geçti. 4 milyon insanımız evini, yaşadığı şehri terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı

Savaştan toplam olarak etkilenen insan sayısı 12 milyon 738 bin kişidir

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin kurduğu ve 25 sivil toplum kuruluşundan oluşan Suriyeli Dernekler Platformu, 5'inci yılına girilen savaşın acı bilançosunu açıkladı. Platformun düzenlediği basın toplantısında konuşan Suriyeli Dernekler Platformu kurucu üyesi Ahmet Gınnan, Suriye savaşı 5. yılına girerken, ülkemizde bugüne kadar 300 bin insan hayatını kaybetti. Bunun 16 bini kadın, 15 bini çocuk. 300 binin üzerinde insan yaralandı, sakat kaldı dedi.

Suriyeli Dernekler Platformu Başkanı Muhammed Adnan Errız ile Platform'un kurucu üyeleri, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısında, 5. yılına giren savaşın bilançosu hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ilk olarak söz alan Platform Başkanı Muhammed Adnan Errız, basın açıklamasını Arapça olarak yaptı. Ardından söz alan Suriyeli Dernekler Platformu Kurucu üyesi Ahmet Gınnan ise Türkçe olarak yaptığı açıklama ile savaşın acı bilançosu hakkında bilgiler verdi.

300 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Gınnan, Suriye'deki savaşta bugüne kadar 300 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Gınnan, Bunun 16 bini kadın, 15 bini çocuk. 300 binin üzerinde insan yaralandı, sakat kaldı. 35 bini öğrenci olmak üzere 265 bin 85 tutuklu cezaevlerinde gayri insani şartlar altında yaşıyor. 102 bin 500 insanımız kayıp olarak kayıtlara geçti. 4 milyon insanımız evini, yaşadığı şehri terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Ülke içinde yerini terk edip başka şehirlere göç edenlerin sayısı ise 8 milyon 180 bin kişi oldu. Savaştan toplam olarak etkilenen insan sayısı 12 milyon 738 bin kişidir. 2 milyon çocuk evlerini terk etmek zorunda kalırken, sağlık, eğitim ve yeterli gıdaya muhtaç vaziyettedir. 6 milyon çocuk savaş mağduru ve bunların 4 milyonu acil insani yardıma muhtaç vaziyettedir dedi.

TÜRKİYE HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Ahmet Gınnan, Suriye'de uçaklar ve kimyasal silahlarla şehirlerin, okulların, hastanelerin ve camilerin bombalanarak insanların katledildiğini belirtti. Gınnan, kurdukları platform ile Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli mültecilere yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye halkından verdikleri rahatsızlık için özür dileyen Gınnan, Bizler doğup büyüdüğümüz evlerimizi bırakıp buraya gelmek istemezdik. Maalesef mecburiyetler karşısında komşu, dost ve dindaş olarak gördüğümüz Türkiye'den başka sığınacak kapımız yoktu diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Gınnan, Zaman zaman yaşadığımız şehirlerde, mahallelerde istemeyerek de olsa üzücü ve hoş olmayan münferit olaylarla canınızı sıktığımız olmuştur. Sokaklarda, büyük şehirlerin ana arterlerinde, trafik lambalarının olduğu yerlerde dilencilik yapan Suriyeliler de başta olmak üzere canınızı sıkıyordur. Elimizde olmayan bu rahatsız edici durumların en aza indirilmesi için, bizler Suriyeli dernekler olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Başta Hatay olmak üzere, Gaziantep, Kilis, Mardin, Urfa, Adana, Mersin, Konya ve İstanbul'da yaşayan halkımıza, mülki idare amirlerimize, hükümet yetkililerine, başta muhalefet partileri olmak üzere tüm partilere, bize göstermiş oldukları sabır ve hoşgörü için yürekten teşekkür ediyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title