Haberler

Suriyeli Çocukların Karne Sevinci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Okulun dış görünüşü - Okul içerisinde öğrenciler- Sınıflarda bulunan öğrenciler- Karne dağılımı- İlçe Mili Eğitim Müdürün'nün açıklamaları Suriyeli çocukların karne sevinci- Japon halkı tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde açılan okuluda eğitim gören Suriyeli çocuklar karne aldı Japon halkı tarafından Suriyeli çocuklar için Yayladağı ilçesinde açılan Sakura Eğitim Merkezi'nde karne sevinci yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Okulun dış görünüşü - Okul içerisinde öğrenciler- Sınıflarda bulunan öğrenciler- Karne dağılımı- İlçe Mili Eğitim Müdürün'nün açıklamaları Suriyeli çocukların karne sevinci- Japon halkı tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde açılan okuluda eğitim gören Suriyeli çocuklar karne aldı Japon halkı tarafından Suriyeli çocuklar için Yayladağı ilçesinde açılan Sakura Eğitim Merkezi'nde karne sevinci yaşandı. Sabah erken saatlerde okula gelerek arkadaşlarıyla vakit geçiren öğrenciler, son ders zilinin çalmasıyla sınıflarında toplandı. Karne törenine katılan Yayladağı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, 12 derslikli okulda 19 öğretmenin eğitim verdiğini, ana sınıfından lise 9'uncu sınıfa kadar 320 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Eğitimde emeği geçen öğretmenlere teşekkür eden Öztürk, "Okulumuzda ayda 20 saat Türkçe dersi de verildi. Tüm derslerle ilgili çok iyi sonuçlar alındı. Suriyeli öğrencilerimiz burada aldıkları eğitimlerle inşallah kendi ülkelerinde farklı mesleklerde görev yapacaklar. Temennimiz, ülkenizdeki olayların bitmesi ve bir an önce huzurlu şekilde ülkenize dönmenizdir. Tatilinizi iyi değerlendirmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından, çocuklar karnelerini alırken, Öztürk ve okul idarecileri tarafından başarılı öğrencilere hediye dağıtıldı. Bu yıl 5. sınıfa geçen Nur Topalca birinci sınıfı Suriye'de okuduğunu daha sonraki eğitimini Türkiye'de sürdürdüğünü söyledi. Karnesinin çok iyi olduğunu ve doktor olmak istediğini ifade eden Topalca, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Öztürk Yayladağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title