Haberler

Suriyeli Çocukların Ders Zili Çaldı

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nde ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli çocuklar, okul haline getirilen mermer deposunda yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nde ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli çocuklar, okul haline getirilen mermer deposunda yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Çilek Mahallesi'nde kullanılmayan bir mermer deposu tadilattan geçirilerek 11 derslikli okula dönüştürüldü. 'Suriye Mektebi' adı verilen okulda Suriyeli çocuklar için de yeni eğitim öğretim zili çaldı. 350 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğü okulda 23 öğretmen de gönüllü olarak ders veriyor.

Arapça, İngilizce Türkçe, matematik, fizik, beden eğitimi, kimya, din kültürü eğitimi verilen okulun yöneticisi beden eğitim öğretmeni Kurdistan Hacı Ahmed, fakir öğrencilerin burada eğitim aldığını belirterek, Burası depoydu. Okula dönüştürmek için usta tuttuk, biz de yardım ettik. Tadilat yaptık, boyadık ve okul haline getirdik. Malzemeleri aldık, temizliğini yaptık. 350 öğrencimiz var burada. Farklı yaş gruplarındaki çocuklara eğitimler veriyoruz. Sabah ilköğretim öğrencileri geliyor. Öğleden sonra da orta öğretim ve lise seviyesinde öğrenciler eğitim alıyor dedi.

Ülkelerinden uzakta eğitim hayatlarına devam eden çocuklar ise, teneffüslerini deponun küçük bir alanında geçiriyor. Evlerinden getirdikleri ekmekler ile karınlarını doyuran çocuklar, günün büyük bir bölümünü eğitim alarak geçiriyor. Savaşın etkilerini üzerilerinden atarak normal yaşama dönen çocukların tek isteği ise, eğitim hayatlarına kendi topraklarında devam etmek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Suriye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title