Haberler

Suriyeli Çocukların 23 Nisan Heyecanı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirilen Suriyeli 10 çocuk, bu yıl Gaziantep'te kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılacak olmanın heyecanını yaşıyor Konteyner Kent Sorumlu Yöneticisi Yazıcıoğlu: "Çocuklarımız çok heyecanlı. Orada dünya çocuklarıyla tanışacaklar" Suriyeli çocuklardan Kurdi: "Biz 23 Nisan'ı kutlayacağız ama Suriye'deki çocuklar kutlayamayacak.

RAMAZAN KAYA - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirilen Suriyeli 10 çocuk, bu yıl Gaziantep'te kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kentte yaşayan 10 çocuğu, birçok ülkenin katılımıyla Gaziantep'te düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılacak olmanın heyecanı sardı.

Konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 ülkeden katılımın olacağı bayrama Türkiye'de bulunan kampların her birinden 10 Suriyeli çocuğun katılacağını söyledi.

Bu kapsamda Malatya'dan 5'i kız, 5'i de erkek olmak üzere 10 çocuğun, 2 kamp görevlisi ve 2 Suriyeli öğretmen eşliğinde bugün Gaziantep'e doğru yola çıkacağını ifade eden Yazıcıoğlu, "Çocuklarımız çok heyecanlı. Orada dünya çocuklarıyla tanışacaklar. Dünya çocuklarıyla bir araya gelecekler" diye konuştu.

"Bayrama katılmak çocuklara çok iyi gelecek"

Suriyeli öğretmen Büşra el Ali (19) ise iç savaştan kaçıp, Hama'dan 3 kişilik ailesiyle Türkiye'ye geldiklerini belirtti. Çocuklarla Gaziantep'e gideceği için mutlu olduğunu aktaran Ali, orada yeni insanlarla tanışacaklarını ve çocukların eğleneceğini dile getirdi.

Bu bayramın Suriyeli çocukların psikolojisine de iyi geleceğini dile getiren Ali, "Suriye'de yaşadığımız günler çok kötüydü. Çünkü savaş olduğu için psikolojimiz çok kötü oldu. Bütün çocuklar savaşla ilgili oyunlar oynuyorlar. Bayrama katılmak çocuklara çok iyi gelecek. Böylelikle savaşı biraz unuturlar" dedi.

Suriyeli çocuklardan Sali el Kurdi (14) de 9 kişilik aile olarak Humus'tan geldiklerini, Suriye'de yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek, "Biz Suriyeli çocukların hangi durumda olduklarını biliyoruz, izliyoruz, görüyoruz. Biz 23 Nisan'ı kutlayacağız ama Suriye'deki çocuklar kutlayamayacak. Burada mutluyuz fakat onların o durumundan dolayı da çok hüzünlüyüz" şeklinde konuştu.

Suriyeli çocuklardan Meniye el Kasım (15) ise 6 kişilik ailesiyle Humus'tan geldiklerini aktardı. Türk yetkililere teşekkür eden Kasım, "Biz Suriye'deyken böyle fırsatlar elimize geçmiyordu fakat Türkiye Devleti, Türkiye halkı bize misafir olarak kucak açtı. Şu anda üzerimize giymiş olduğumuz yöresel kıyafetlerimizi temin etti ve bizleri Gaziantep'e gönderip, çocuk bayramı kutlamasına katılmamızı sağladı" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep 23 Nisan Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title