Haberler

Suriyeli Çocuklara Tiyatro Gösterisi

Güncelleme:

Türkiye'de Suriyeli çocukların eğitim durumu ve karşılanan temel ihtiyaçlarının yanında sosyal ve kültürel aktivitelerinin de desteklenmesi gerekliliği adına Suriye İş Forumu himayesinde bulunan Imran Stratejik Araştırma Merkezi çalışmalarına başladı.

Atyaf Tiyatro Grubu tarafından başlatılan proje göçmen çocuklara ülke çapında sergilenmesi planlanan tiyatro festivallerinden oluşuyor.

Geçtiğimiz hafta Batman Midyat Mülteci Kampı'nda sergilenen 'Sağlam Çiftlik' adlı oyun ile Batman ve ülke çapında Arap Kürt Kültürel diyalog faaliyetlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.Bununla birlikte ülkelerinden uzakta sınırlı imkanlarla eğitim ve öğrenimlerini sürdürmeye çalışan Suriyeli çocuklar oldukça nitelikli bir aktiviteyle sosyalleşme imkanı buldular.

Oyun, farklı türden hayvanları içinde barındıran ve sağlam bir duvar ile çevrili bir çiftliği ve çiftliğe sızmak isteyen düşmanı anlatıyor.

Düşman çiftlikte yaşayanların arasında nifak etmek ve zayıf karakterleri kullanarak çiftliğe sızmak istiyor ancak çiftlik sakinleri arasındaki sevgi ve işbirliği buna engel oluyor. Böylece çiftlik kendini savunmuş olmakla kalmıyor düşmanı da uzaklaştırmayı başarıyor.

Sağlam Çiftlik adlı bu oyun proje süreci boyunca Şanlıurfa, Mersin, Adana, Gaziantep, İstanbul gibi Suriyelilerin bulunduğu tüm yerlerde sergilenecek.

Imran Stratejik Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada "İstanbul'daki gösterimi Türkçe Arapça ve Kürtçe dillerinin 3ünüde içerecek olan projenin amacı Türk Kürt ve Arap ilişkilerinin gelişimini sağlamak, mezhepçilik ve milliyetçilikten arınmış ; sevgi ve kardeşlik ilkelerine inanan bir nesil yetiştirmektir. Projeye ilgi ve desteklerini sunan Batman Belediyesi ve halkına Suriye İş Forumu , Imran Stratejık Araştırma Merkezı ve Atyaf Tiyatro Grubu tüm Suriyeliler adına teşekkürlerini sunarız" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Suriye Midyat Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title