Haberler

Suriyeli Çocuklara Kıyafet ve Oyuncak Dağıtıldı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, kıyafet ve oyuncak verildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, kıyafet ve oyuncak verildi.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Akçakale ilçesi Süleyman Şah Çadır Kenti'ndeki öksüz ve yetimler sevindirildi.

Minibüslerle Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen 115 çocuk, buradan kendilerine uygun kıyafetleri seçti. Oyuncak hediyelerini de alan çocuklar, daha sonra platform üyeleriyle yemek yedi.

Platformun dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yardım amacıyla mağazayı kurduklarını ve en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle yürüttüklerini belirten Toprak, 1,5 yıl önce açtıkları mağazadan şimdiye kadar 70 bin kişinin yararlandığını dile getirdi.

Her hafta yaklaşık 100 çocuğa yeni kıyafet yardımı yapmaya çalıştıklarını kaydeden Toprak, "Başta Deniz Feneri olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu sayede çocukların mutluluğuna vesile oluyoruz. Bu savaş devam ettiği sürece çalışmalarımız sürecek. Çocukların sevinçlerine şahit olunca bütün yorgunluğumuz bitiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Toprak Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title