Haberler

Suriyeli Çocuklara 7 Tır Dolusu Oyuncak

Güncelleme:

Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı kampanyası kapsamında Urfa'daki Suriyeli çocuklara 7 tır dolusu oyuncak dağıtıldı.

Üsküdar Belediyesi'nin Türkiye genelinde başlattığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde destek verdiği "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyası kapsamında toplanan 7 tır oyuncak Suriyeli sığınmacılara verildi.

Suriyeli Sığınmacılar Bilgi ve Eğitim Merkezinde düzenlenen oyuncakların dağıtım töreni, bir grup Suriyeli çocuğun İstiklal Marşı'nı Türkçe okumasıyla başladı. Ardından sığınmacılar memleket özlemini anlatan şiirler okudu.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye'de çocukların bayram yaptığı günde sığınmacı çocuklarında yüzünü güldürebilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

İstanbul'dan kucak dolusu sevgi ve muhabbet getirdiklerini anlatan Türkmen, amaçlarının hem Suriyeli hemde Türkiye'de yaşayan yetimlerin mutluluğa şahit olmak olduğunu belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini hatırlatan Türkmen, şunları söyledi: "Masum çocukların gözlerinden dökülen boncuk boncuk yaşlar var daha neyi bekliyoruz. Bu dünya masum çocukların gözyaşlarını dindirmek için neyi bekliyor, neyi bekliyoruz. Bizim dünyada yapacak hangi öncelikli işimiz var, işte dünya işte adaletsiz dünya şu çocukların gözyaşı ne zaman dinecek diye soruyoruz adaleti olmayan dünyaya. Suriye'de devam eden yangına bir nebze olsun su dökmek, yangını söndürmek üzere Üsküdar'dan bir bardak su getirmek istedik."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise kampanyaya desteklerinden dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti.

Sığınmacıların 4 yıldır kentte en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldığını dile getiren Güvenç, Suriye'de tarihin en vahşi katliamlarından birisinin yazıldığını aktardı.

Güvenç, Türk milletinin aynı inanç ve kültüre sahip komşusuna sahip çıktığını belirterek, "Devletimiz ciddi yardımlar yapıyor, ülkemizin insanı da boş durmamış sivil toplum kuruluşlarımız ayağa kalkmış acıları dindirmek için o günden beri yardım yağdırmaktadır. Bize ve inancımıza yakışacak şekilde yardımları Arap, Türk, Kürt, Yezidi demeden eşit şekilde ulaştırmaya çalışıyor" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Üsküdar Belediyesi Celalettin Güvenç Hilmi Türkmen Türkiye Anne Çocuk Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ibrahim güzel:

bide bizim çocukları mutlu etseniz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title