Haberler

Suriyeli Çocuklar "Yaza Merhaba" Etkinliğinde Buluştu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Hatay'a sığınan Suriyeli çocuklar, "Yaza Merhaba" etkinliğinde bir araya geldi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Hatay'a sığınan Suriyeli çocuklar, "Yaza Merhaba" etkinliğinde bir araya geldi.

Hayata Destek Derneği bünyesindeki Narlıca Hayata Destek Evi'nin gerçekleştirdiği programda çocuklar, müzik eşliğinde eğlendi.

Narlıca Hayata Destek Evi yöneticisi Ayşe Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Suriyeli çocuklarla yaza güzel başlangıç yaparak girmek istediklerini belirtti.

Koçak, Hatay'daki Türk ve Suriyeli çocukları bir araya getirerek, onların kaynaşmasını, paylaşmasını ve güzel vakit geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Etkinlikte çocukların aileleriyle eğlendiğini anlatan Koçak, "Türk ve Suriyeli çocuklarımızdan oluşan koromuz şarkı söyledi. Mardin Her Yerde Sanat Derneği tarafından sirk gösterisi sunuldu" diye konuştu.

Koçak, Narlıca Hayata Destek Evi'nde Türk ve Suriyeli çocuklara yönelik psikososyal, grup ve sanatsal çalışmaların yanı sıra Türkçe ve Arapça bilgisayar kursları gibi eğitime yönelik aktiviteler de düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Narlıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title