Haberler

Suriyeli Çocuğun Makasla Derilerini Kesiyorlar

Güncelleme:

Konya'da yaşayan Suriyeli ailenin küçük çocuklarının vücudunda doğuştan gözenek bulunmuyor. Hasta çocuğun ailesi acılarını dindirmek için kuruyan derileri makasla kesiyor.

Suriye'de çıkan iç savaştan dolayı Konya'ya yerleşen Hammud ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hasan'ın cilt rahatsızlığı ailesinin derdi oldu. Suriye'de dünyaya gelen ve vücudunda gözenek bulunmayan küçük Hasan'ın babası İbrahim El Hammud, bu hastalık yüzünden üç yıl önce Halep'ten göç ettiklerini, Konya'nın merkez Karatay ilçesine geldiklerini söyledi.

SÜREKLİ SOĞUK ORTAMDA BULUNMASI GEREKİYOR

El Hammud, oğlunu tedavi ettirmek amacıyla Suriye'nin bütün şehirlerindeki cildiye doktorlarına götürdüklerini belirterek, "Tedavisi olmayan bir hastalığı olduğunu söylediler. Çocuğun bütün raporlarını Lübnan'a da götürdük ve muayene ettirdik. Oradan da hiçbir sonuç çıkmayınca Türkiye'ye geldik.

TÜRKİYE'YE GELME SEBEBİMİZ BU HASTALIK

Türkiye'ye gelme sebebimiz zaten çocuğumun hastalığıdır. Hasan'ın tek tedavisi soğuk ortamda bulunması. Suriye'de iç savaş nedeniyle elektrik ve su hiç bir şey kalmadı. Türkiye'ye de bu sebepten geldik. Çocuğun daha soğuk, serin bir ortamda kalması için" dedi.

EV KİRALADI İNŞAATLARDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Suriye'de oto tamir işinde çalıştığını da ifade eden El Hammud, "Türkiye'ye geldikten sonra inşaatta çalışmaya başladım. 4 çocuğum var Allah'a çok şükür. Oturduğum eve aylık 500 TL kira veriyorum. İnşaat sürekli bir meslek olmadığı için ve sırtımda fıtık olduğu için biraz aksama ve sıkıntılar oluyor" şeklinde konuştu.

VÜCUDUNUN HİÇ BİR YERİNDE GÖZENEK YOK

Çocuğunun hastalığının doğuştan konjenktival bir hastalık olduğunu söyleyen baba El Hammud, vücudun hiçbir yerinde gözenekler bulunmadığını ve vücudun ter bezleri olmadığı için vücut sıcaklığının vücut içinde hapsolduğunu ve dışarı atamadığını kaydetti.

TIRNAKLARI İKİ ÜÇ GÜNDE BÜYÜYOR

Baba El Hammud, oğlunun el içi ve ayakaltı derilerinin iki üç günde bir çatlayıp kendiliğinden döküldüğünü de dile getirerek, "Tırnakları da aynı şekilde üç dört gün içerisinde büyür ve kendiliğinden düşüyor. Sürekli nemlendirici ve serinletici kremlere ihtiyacı var. Kremlerinde maliyeti çok yüksek olduğu için biraz zorluk çekiyoruz.

ÇOCUĞUN VÜCUDU DAYANMAZ

Eczaneler bazen ücretsiz ilaç veriyorlar. Ayrıca kazandığım parayla ilaçları karşılamaya çalışıyorum. Elimizden geldiğince bunları yapmamız gerekiyor yoksa çocuğun vücudu dayanmaz" diye konuştu.

ÇATLAYAN DERİLERİNİ MAKASLA KESİYORUZ

Türkiye'deki yetkililere kendilerini hiç yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden El Hammud, çocuğunun durumunu özel olduğunu da söyleyerek, 'tek isteğinin çocuğuna yardım etmeleri ve destek olmaları' şeklinde duygularını dile getirdi.

ATEŞİ 40 DERECEYE YÜKSELİYOR

Küçük Hasan'ın hastalığı ile ilgili konuşan babaannesi Suad El Zamil ise, "Çocuğa en zarar veren ortam sıcak ortamlardır. Sıcak ortamlarda bulunduğu için çok büyük sıkıntı çekiyor. Vücudun dış sıcaklığı bazen 40 dereceye kadar yükseliyor, ama iç sıcaklığının kaç dereceye kadar çıktığını bilemiyoruz" dedi.

MAKASLA DERİLERİNİ KESİYORLAR

Çocuğun sıcaklığını düşürebilmek için soğuk su dolu küvet içine soktuklarını anlatan El Zamil, "Bazen geceleri çocuk ağlıyor annesini babasını uyutmuyor. Annesi de sabaha kadar onunla beraber uyumadan bekliyor. İki günde üç günde bir vücudu kendiliğinden çatlıyor, çocuğun ağrısını azaltmak için makasla çatlayan derileri kesiyoruz. Çocuğun sıcak ortamda bulunmaması gerektiğinden evimizde bir klima olsa ya da klimalı bir ortam olsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Türkiye Karatay Suriye Konya Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (5)

yudum:

RABBİM yardımcısı olsun. . bizim yapmadığımız, beğenmediğimiz ağır işlerde suriyeli fakirler çalışıyorlar. Biz ise sadece lüx tüketip sürekli devletimizi aşağılıyoruz sosyal medya denilen şeytanla. . işsizlik var deriz ama masa başı iş isteriz. her anne baba oğlunun mühendis, doktor olmasını istiyor ama başka meslekleri yapan eleman bulunamıyor.

15
0
yanıtYanıtla
ahmet:

benim anlamadğm suriyeden konyaya izmire ankaraya istanbula ve diğer batı yerlere nasıl geçiyorlar?

4
8
yanıtYanıtla
Hakan:

senin yapmadığın hamallık işleri bu garibanlar ucuz fiyata yapıyor. hani senin 2 bin tl lik lüx telefonla işsiz gezen, tatil yörelerinde km lerce kuyruk oluşturan, sosyal medya manyağı gençliğin varya , işte onlar iş beğenmediği için suriyeli garibanlara hamallık yaptırılıyor.

yanıt8
yanıt2
Adınızı Yazın:

Allahım şifa ver . . .

9
0
yanıtYanıtla
DR. TAVSİYE:

KONYALI HAYIRSEVERLER BU ÇOCUĞU İSTANBULDA CİLT DOKTORU KOLSUZ AGOP LAKAPLI PROFESORE GÖTÜRÜN. İNTERNETE ''KOLSUZ AGOP'' YAZIN ADRESİ ÇIKIYOR. KENDİSİ DE BİR İNŞAAT İŞÇİSİNİN OĞLUDUR, YOKSULLUĞU VE GARİBANLIĞI BİLİR. BU AİLEDEN MUHTEMELEN PARA ALMADAN TEDAVİ EDECEKTİR. KENDİSİ DERİ HASTALIKLARININ PİRİDİR. AGOP ÇÖZEMEZSE KİMSE ÇÖZEMEZ.

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title