Haberler

Suriyeli Bakan: Türk Hükümeti Teröristlerin Lazkiye'ye Girişlerini Kolaylaştırıyor...

Suriye rejimi Türkiye'ye yönelik ağır suçlamalarını sürdürüyor.

Suriye rejimi Türkiye'ye yönelik ağır suçlamalarını sürdürüyor. Enformasyon Bakanı Umran El Zubi, Erdoğan hükümetinin "silahlı teröristlerin Lazkiye'nin kırsalındaki Keseb bölgesine girişlerini düzenli olarak kolaylaştırdığını" iddia ederek Türk hükümetinin "her türlü terör eyleminin cezalandırılmasını gerektiren uluslararası kararları ihlal ettiğini" öne sürdü.

El Zubi, Suriye televizyonuyla yaptığı bir mülakatta Suriye ordusunun "tümü Suriye vatandaşı olmayan teröristelerin saldırılarını boşa çıkarttığını" söyledi ve "terörü destekleyen" Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ülkelerin politikalarını değerlendirirken "ciddi hatalar" yaptıklarını savundu.

Bu arada, Sana Haber Ajansı tarafından yansıtılan mülakat sırasında Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öngörüldüğü zamanda yapılacağını da vurgulayan El Zubi, "güvenlik durumu bunu önleyemeyecek" dedi ve seçime katılımın büyük olması beklentisini dile getirdi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Lazkiye Türkiye Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title