Haberler

Suriyeli Babasının Kaçırdığı Houda Annesine Kavuşuyor

Suriyeli babası Mohamed Kharat tarafından 5 yıl önce Halep'e kaçırılan Houda Emma Kharat, bugün Türkiye'nin katkılarıyla İtalya'daki annesi Alice Rossini'ye kavuşacak.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "5 yıl önce Suriyeli babası tarafından Halep'e kaçırılan Houda Emma Kharat, bugün İstanbul'dan kalkan uçakla Milano Malpensa Havaalanına, annesi Alice Rossini'ye kavuşmak üzere." ifadesine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, 19 aylıkken kaçırılan Houda Emma Kharat'ın 7 yaşını doldurmak üzere olduğu ve kaçırıldığı tarihten beri annesini göremediği belirtildi.

Açıklamada, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano'nun, Türkiye'ye yönelik teşekkür ifadelerine de yer verildi.

Alfano, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı döneminde, Adalet Bakanlığı Çocuk Bölümü ile iş birliği içinde sessizce ve aralıksız biçimde çalıştığını belirterek, yapılan DNA incelemeleri sonucunda bugün kimlik tanıma sürecinin tamamlanmasıyla minik kızın İtalya'ya dönüşünün gerçekleşmekte olduğunu aktardı. Alfano, şunları kaydetti:

"Bütün bunlar, Türkiye'nin mükemmel iş birliği sayesinde mümkün olmuştur. Hikayenin insani boyutunun öneminin farkında olan Türk yetkililer, küçük Houda Emma'nın Suriye'den gelişi ve Türkiye'den transit geçişini kolaylaştırmıştır. Bu akşam, Houda Emma, annesi tarafından tekrardan kucaklanacaktır. Bu kucaklaşmayı yeniden mümkün kıldıkları için İtalyan devlet kurumlarına ve Türk makamlarına yürekten teşekkür ediyorum."

-Houda Emma Kharat'ın hikayesi

İtalyan basınındaki bilgilere göre, 2011 yılında ayrılan Suriyeli Mohamed Kharat ve İtalyan Alice Rossini'nin çocukları Houda Emma Kharat, yıl sonunda babası tarafından 19 aylıkken Yunanistan ve Türkiye üzerinden Suriye'ye kaçırıldı.

Anne Rossini, kızını geri alabilmek için 5 yıldır İtalyan devleti nezdinde pek çok girişimde bulunurken, Monza Mahkemesi, uluslararası düzeyde adam kaçırmaktan baba Kharat'ı 10 yıl hapse mahkum etti ve kendisi hakkında Interpol tarafından arama ile tutuklama kararı çıkarıldı.

Türkiye'de geçen yıl kasım ayında yakalanan Kharat, Avrupa'dan Türkiye'ye giriş yaptığı son nokta olan Yunanistan'a ocak ayında iade edildi.

Kharat'ın buradadan da İtalya'ya yollandığı ve hakkındaki hüküm dolayısıyla Roma'daki Rebbibia cezaevinde tutuklu olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Milano İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title