Haberler

Suriyeli Anne Sokak Sokak Doktor Ararken Can Verdi

Güncelleme:

Kuşatma altındaki doğu Halep'te yedi çocuğunu bombardımanda kaybeden anne tekerlekli sandalye üzerinde sokakta doktor ararken can verdi.

Suriye'de Esad rejimive destekçilerinin kuşatmasındaki doğu Halep'te, bombardımanda yedi çocuğunu kaybeden anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi.

ÇARESİZCE DOKTOR GELMESİNİ BEKLEDİ

AA muhabirinin, ülkenin kuzeyindeki Halep kentininin doğusunda rejim kuşatmasında bulunan Şear ve Tarık el Bab semtlerini birbirine bağlayan bir sokakta eşi Sabah Muhammed ile görüntülediği Ebu Muhammed Halebi, çaresizce doktor gelmesini bekledi.

Başından geçenleri anlatan Halebi, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiğini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi.


7 ÇOCUKLARINI KAYBETTİLER

Kargaşa sırasında yedi çocuğunu kaybettiklerini ve nerede olduklarını bilmediğini söyleyen baba Halebi, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını belirtti.

Halebi, eşinin uzun süredir hasta ve tekerli sandalyeye bağlı olduğunu, kuşatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabah'a acilen doktor bulmak zorunda olduğunu dile getirdi.


DOKTOR GELECEK DİYE BEKLEDİLER

Eşi Sabah'ı bir tekerlekli sandalyeye yerleştirerek mahallesinden çıkartan Halebi, çevrede gördüğü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdiği için beklemeye başladıklarını söyledi.


SON NEFESİNİ TEKERLEKLİ SANDALYEDE VERDİ

Ancak AA muhabirinin çekimi tamamlamasından yarım saat sonra anne Sabah, son nefesini verdi.

Sabah'ın son anlarına tanıklık eden AA muhabiri Yahya el Rejo, çevrede görülen az sayıdaki sivilin de rejim bombardımanı nedeniyle bölgeyi hızla terk edip nispeten güvenli sokaklara sığınmaya çalıştığını bildirdi.


YÜZ BİNLERİN İNSANİ KRİZİ

Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye sınır Halep ili, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim ordusu, Rusya ve İran destekli Şii milisler, son 20 gündür Halep'in doğusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Rusya ise Halep'teki hava saldırılarında yer almadığını savunuyor. Buna karşın, rejim hatlarının haberleşmesini dinleyen muhalifler, Rusların kara harekatının her kademesinde boy gösterdiğini bildiriyor.


Rejim kuşatmasında yüz binlerce sivilin bulunduğu doğu Halep'te halk üç ayı aşkın süredir temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri, fırın ve okullar rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Baz istasyonlarının büyük kısmının yıkılması ve rejimin telefonu hatlarını kesmesi nedeniyle kentte iletişim sadece kısıtlı şekilde internet üzerinden kurulabiliyor.

HAVİCE'DE AÇLIKTAN ÖLÜMLER YAŞANIYOR

Terör örgütü DEAŞ'ın 2 yıldan uzun süredir kontrolü altında bulunan Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde, açlıktan ölümlerin yaşandığı bildirildi.

Arap Aşiretleri Kurulu Başkanı Abdulkerim Azzavi, Havice'de DEAŞ zulmüne maruz kalanlara dikkati çekmek için Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, ilçeye bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

"Havice ilçesi, ilçeye bağlı kasaba ve köylerde insanlar açlıktan ölmeye başladı." diyen Azzavi, ilçeye iki yıldan uzun süredir tıbbi malzemelerin girmediğini hatırlatarak, hastanelerin kapalı olduğunu ve bölgede salgın hastalıkların da baş gösterdiğini ifade etti.

Terör örgütü DEAŞ'ın Havice ilçesindeki baskılarının her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Azzavi, "Musul'da olduğu gibi insanları canlı kalkan olarak kullanmak isteyen DEAŞ militanları vatandaşların bölgeyi terk etmesine engel oluyor. Kaçmak isteyenleri öldürmekten de sakınmıyor." diye konuştu.

DEAŞ, HALK AYAKLANMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Kerkük'teki El-Cubburi Aşireti lideri Mesrur el-Cubburi de DEAŞ'ın olası bir Havice operasyonuyla eş zamanlı başlayacak halk ayaklanmasını önlemek için "adam kaçırma" vakalarını artırdığını vurguladı.

Aşiret lideri Cubburi yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Özellikle son iki haftadan beri DEAŞ, bölgede adam kaçırma eylemlerine hız vermiştir. DEAŞ militanları, İnsanların bölgeyi terk etmesini önlemek için aşiret liderleri, önemli isimler ve kanaat önderlerini gece baskınlarıyla kaçırmaya başladı. Son olarak da bölgenin önde gelen şahsiyetlerinden Şeyh İbrahim Nayıf el-Miheri'yi ve kardeşlerini kaçırdı.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesi ve çevre bölgelerini elinde tutuyor. Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, Şii milis gücü Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri de yaklaşık 3 aydır ilçeyi tamamen kuşatma altına aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ebu Muhammed Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title