Haberler

Suriyeli Aileyi Sahil Güvenlik Ekipleri Kurtardı

Kiraladıkları bir tekne ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahilinden Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmak isteyen Suriyeli 12 kişilik aileyi dev dalgalar arasından Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Kiraladıkları bir tekne ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli adasına kaçmak isteyen Suriyeli 12 kişilik aileyi dev dalgalar arasından Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Gece saatlerinde Ayvacık sahilinden Yunanistan'ın Midilli adasına kaçmak isteyen 3'ü çocuk, 5'i kadın ve 4 erkekten oluşan Suriyeli ailenin umuda yolculuğu neredeyse facia ile sona eriyordu. Ayvacık İlçesi Ahmetçe altı mevkiinden Özbek 1 adlı tekne ile Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek için dalgalı bir ortamda denize açılan 12 kişilik aile lodos sebebiyle oluşan dev dalgalar ile baş edemeyince Sahil Güvenlik'e haber verildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan Küçükkuyu Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanlığı ekipleri batmak üzere olan teknedeki 11 kişiyi bota aldı. Daha önce denize düşen aile fertlerinden birini de arayıp bulan ekipler hızla Küçükkuyu'ya geldi. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aileye de battaniye ve yiyecek verilip ifadelerine başvuruldu. Kaçak göçmenlerin bindikleri tekne ise Ahmetçe altı mevkiinde karaya vurdu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Küçükkuyu Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title