Haberler

Suriyeli Ailelere Şefkat Ellerini Uzatıyorlar

Güncelleme:

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Türk Hava Gönüllüleri ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım elini uzatıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mağazdan alınan ev eşyalarının kamyonete yüklenmesi

Eşyaların Suriyeli ailelerin evlerine taşınması

Suriyeli ailelere şefkat ellerini uzatıyorlar

Tut Elimi Derneği, Türk Hava Gönüllüleri ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, yılın 3 ayında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yaklaşık 5 bin Suriyeliye yardım ulaştırdı

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Türk Hava Gönüllüleri ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım elini uzatıyor.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın 3 ayında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yaklaşık 5 bin Suriyeliye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Suriyelilere gıda, süt, mama, yatak, battaniye, halı, ev eşyası, temizlik ürünleri yardımında bulunduklarını anlatan Tunç, "Yılın 3 ayında 6 kez Hatay'a gelerek, buradaki kardeşlerimize yardımlarımızı elden ulaştırdık." dedi.

Yetimhanede kalan çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerini bildiren Tunç, şöyle devam etti:

"Suriyeliler için açılan 7 anaokulu ve bir ilkokuldaki öğrencilere, 500 kaban, 723 çift ayakkabı, 3 bin çorap ve oyun havuzu yardımında bulunduk. Çatışma ve hava saldırılarında yaralanan kardeşlerimize, akülü araç ve 4 tekerlekli sandalye verdik. Reyhanlı'da 14 kardeş ailemize düzenli olarak kira desteğinde bulunuyoruz. Sağlık problemi çeken 2 kişiyi İstanbul'a davet ederek, tüm tedavilerinin yapılmasını sağladık."

Tunç, Tut Elimi Derneği ve Türk Hava Gönüllüleri ile yürüttükleri yardım çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı İsviçre Tut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title