Haberler

Suriyeli Aile Kaybolan Çocuklarını Arıyor

Yaklaşık 2 ay önce Şanlıurfa'ya gelen Taki ailesi, 1 ay önce kaybolan çocuklarının bulunması için yardım bekliyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli aile, 1 ay önce kaybolan çocuklarını arıyor.

Şam'da yaşayan Semiha Taki, rejim birliklerinin saldırısı üzerine yaklaşık 2 ay önce 4 çocuğu ve 1 torunuyla Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Şanlıurfa'da ev kiralayan Taki ailesi hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunmaya çalıştı. Ülkelerindeki savaşın sona ermesini hayal ederek Şam'a geri dönmeyi planlayan Suriyeli aile, yaklaşık bir ay 23 yaşındaki çocukları Abdurrahman Taki'nin kaybolmasıyla büyük bir üzüntü yaşadı.

Muhammed İlyan Taki (18), yaptığı açıklamada ağabeyinin Kadir Gecesi'nde annesiyle camiye gittiğini ancak o günden sonra kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Ağabeyinin bulunması için polisten ve vatandaşlarden yardım bekletiklerini ifade eden Taki, "Kaybolduğu gece her tarafta onu aradık. Polise ve hastanelere başvurduk ama bir sonuç alamadık. Başına kötü bir durum gelmesinden endişe ediyoruz. Çünkü zihinsel engelli ve kendini tam olarak ifade edemiyor" diye konuştu.

Anne Semiha Taki ise çocuğunun sara hastası olduğunu ve ilaçlarını almadığı taktirde fenalaşabileceğini belirtti. Suriye'deki yaşadığı acıları unuttuğunu dile getiren Taki, "Bütün günüm oğlumu düşünmekle geçiyor. Onu bulmak için her yolu deniyoruz, Allah rızası için görenler bize yardımcı olsun" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title