Haberler

Suriye'ye Yardımlar Sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar'dan yardım kuruşlarının işbirliğiyle oluşturulan 45 tırlık yardım konvoyu Hatay'a ulaştı.

Suriyeliler için İHH İnsani Yardım Vakfı ve Katar'dan yardım kuruşlarının işbirliğiyle düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 45 tır Hatay'a ulaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu, yardım tırlarının gönderilmesi öncesi düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Katar yardım kuruluşlarının işbirliğiyle düzenledikleri kampanya kapsamında, zor durumdaki Suriyeliler için 17 bin gıda kolisi ve 700 ton un toplandığını bildirdi.

Yardımların Suriye'nin sahil bölgeleri başta olmak üzere Halep, Hama ve kırsallarında ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırılacağını ifade eden Yorgancıoğlu, "Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak bu yardımlar, onlara biraz olsun nefes aldıracak. Sevkiyat 4 gün sürecek. Yardımlar, Suriyeli kardeşlerimizin yarasına biraz olsun merhem olacak" dedi.

Yorgancıoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderilecek konvoyun bir bölümünün gün içerisinde geçiş yapacağını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title