Haberler

Suriye'ye Yardımlar Devam Ediyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) işbirliği ile düzenlenen kampanya kapsamında, Suriyelilere bir tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Kartepe ilçesi Köseköy'de yardım tırının yola çıkarılması öncesi düzenlenen törende konuşan HH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal, adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından bağışlanan bir tır dolusu temizlik malzemesinin Suriyeli mültecilere ulaştırılmak için yola çıkacağını söyledi.

İHH ve KİYAD olarak daha önce Kocaeli'den temel gıda ve temizlik malzemeleri, battaniye, ayakkabı, mont gibi kışlık giyim eşyalarından oluşan 15 tır gönderdiklerini, bunu yakın bir zamanda 20 tıra çıkaracaklarını anlatan Yeşildal, kendilerine destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

"İHH'ya operasyon sürecinden sonra, yardımlar 4 kat arttı"

Yeşildal, temizlik malzemelerinden oluşan 16'ncı tırın Hatay'daki İHH'nın lojistik merkezine gideceğini ve malzemelerin buradan sınır boyunca Suriyelilerin kaldığı yerleşim alanlarında dağıtımının yapılacağını kaydetti.

"İHH'ya komplo sürecinden sonra aldığımız karar gereği 'inadına bin' tır diyerek yola çıktık" ifadesini kullanan Yeşildal, şöyle devam etti:

"Yapılan saldırı ve komplolardan sonra İHH'ya bakış açısında bir değişme var ama bu olumlu bir değişmedir. Kilis'teki ofisimize düzenlenen operasyon sonrasında gece yarısı 100 kadar vatandaşımız vakfımıza gelerek, desteklerini açıkladılar. O günden sonra İHH'ya yapılan yardımlar 4 kat arttı. Suriye meselesi bitene kadar yardım çalışmalarımız devam edecek"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise burada yaptığı konuşmada, İHH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal'ın Mavi Marmara Gemisi'nde bulunduğunu hatırlatarak, İHH'nın Kocaeli'den, Suriye'ye, dünyanın değişik yerlerine, haksızlığa, zulme ve felakete uğrayan insanlara yardım eden bir kuruluş olduğunu ifade etti.

İHH'yı desteklediklerini anlatan Karaosmanoğlu "Dünyanın neresinde çile çeken, sıkıntı çeken insanlar varsa, Türk halkı olarak onların yanında olmak görevimizdir. Hayırsever bütün Kocaelili kardeşlerime, İHH'nın bütün insanlığa, özellikle Suriyelilere yaptığı bu yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İHH ve KİYAD'ın yardım tırı, Yeşildal, Karaosmanoğlu ile vatandaşların katıldığı uğurlama töreniyle Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title