Haberler

IŞİD'e Kara Harekatı İçin Tarih Belli Oldu

Güncelleme:

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı, IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

KOALİSYONDA 38 ÜLKE

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona üye ülkelerin savunma bakanları, ABD öncülüğünde NATO Karargahında bir araya geldi. Toplantı devam ederken gazetecilere bir açıklama yapan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Asiri, 38 ülkenin koalisyonda yer almak istediğini belirterek, "Bir koordinasyon merkezi kuracağız. Koalisyonun içeriği, genelkurmay başkanları düzeyinde yapılacak bir toplantıda belirlenecek ve nihai ayrıntılar da savunma bakanları toplantısında kararlaştırılacak. Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak" dedi.

Asker gönderilmesini şimdi stratejik düzeyde konuştuklarını kaydeden Asiri, "Detaylar, sayılar, tür ve süresi ayrıca ele alınacak. Bugün içeriği görüşüyoruz. Detaylar sonraki toplantılarda belli olacak" ifadesini kulandı.

"ASKER GÖNDERME KONUSUNDA BİZİM POZİSYONUMUZ ÇOK NET"

Asker gönderme konusunda Suudi Arabistan'ın pozisyonunun çok net olduğunu belirten Asiri, "Koalisyon üyeleri, Suriye'ye asker göndermede fikir birliğine varırsa, Suudi Arabistan'ın destek vermeye hazır olduğunu zirveden önce açıklamıştık. Nasıl, ne zaman ve sayı gibi detaylar askeri planlamayla ilgili. Genelkurmay başkanları toplantısında bu konulara dair cevap bulacaksınız" diye konuştu.

İRAN KATILACAK MI?

İran'ın koalisyona katılıp katılmaması ile ilgili bir soru üzerine ise Asiri, "Eğer İranlılar, koalisyona katılmak istiyorlarsa, öncelikle Suriye ve Irak'ta terörist gruplar ve militanlara verdikleri desteği kesmeliler" dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Suudi Arabistan Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (96)

capanoglu:

Desenize kiro devleti yine hayal oldu , derimki gelin türklügü kabul edin , öpün erdogan babanizin elini , belki bir eyalet lik verir .

18
49
yanıtYanıtla
Kürdi:

Biz senin atana boyun eğmedik sen kimsin bize Allah yeter Elhamdüllilh

yanıt12
yanıt3
antipkk:

Kürdi senin tapdigin Allah var mi ? Yoksa APO mu demek istedin acaba?

yanıt4
yanıt7
kürdi:

tamamda allah için ne yapıyonuz heee pkk ypg pyd askerlerine destek veriyonuz heee şerefsizleri kolluyonuz heeee yezite asker oluyonuz heee daha çok sayardımda burası yetmez

yanıt3
yanıt1
KSK:

ULAN SUUDI ARABISTAN GRAM ZEKA YOK SENDE SURIYE ILE SINIRIN BILE YOK NE HALT YEMEYE GİRİYON İŞİN İÇİNE DESTEK VER TAMAMDA AVRUPA ULKELERI ABD BILE GIRMEZKEN SANA GAZ VERIP SENI SOKUYOLAR ORAYA HRISTIYANLAR OLMESIN DIYE MUSLUMANI MUSLUMANA KIRDIRIYOLAR İŞİDİ BELA EDECEN BASINA SANA SICRAYACAK OLAYLAR BU SEFERDE SENIN ULKEN KARISACAK ABD VE BATIDA KINA YAKACAK. MADEM SUPERGUC BU ABD KENDI NIYE GIREMIYO??NERDE KOALISYON UCAKLARI IKI BOMBA ATTI GITTILER ADAMLARIN ISLERI GUCLERI İŞİDİ DESTEKLEMEK

38
7
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

OSMANLI YI. İNGİLİZLERLE BİRLİKTE ARKADAN BIÇAKLAYAN BU SUUDDİLER HANGİ İŞİ ORTAK YAPACAKSINIZ. . ORDUMUZUN VE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN BİRAZ TARİH BİLGİSİ VARSA BUNLARDAN UZAK DURSUN.

35
9
yanıtYanıtla
cerkez:

mecbur devletler kalkacak bu yüzyilda kutuplar olusacak 1 abd mxka ingil agusturalin 2 avrupa rusya 3 afrika 4 ispaya güney amarika 5 cin japon ya var olacak yoksa yok olacak ayni kizildereliler gibi

yanıt1
yanıt2
caner:

suudiler kadar pislik insanlar yoktur şu dünyada

35
8
yanıtYanıtla
AR,,,,,,,:

SİZ İŞİDİ NE YAPACAKSINIZ SURİYEDEKİ MÜSLÜMANLARI ESATTAN KURTARIN

26
16
yanıtYanıtla
antipkk:

APOyu nasil yakaldayisak PKKyida öyle bitirecegiz buna inanmayan bir Kenariya yazsin karsinda Türkiye var ne Suriyeye nede Iraka nede baska Ülkeye benzer!

30
9
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title