Haberler

Suriye'ye İnsani Yardım Ulaştırılmasında İlerleme Kaydedildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland'ın konuşması Suriye'ye insani yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildi

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Egeland:

-"Kuşatma altındaki Derayya ve Duma'ya insani yardım ulaştırılması ile psikolojik engel aşıldı ve yardımların ulaştırılmasında ilerleme kaydedildi"

-"Konvoylar, Humus'ın kırsalındaki Waer'e, Halep'in kuzeyinde bulunan Afrin'de 50 bin kişiye ve başkent Şam'ın kırsalındaki Kafr Batna'da 25 bin kişiye yardım götürmek için hazır"

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, rejimin kuşatması altındaki Derayya ve Duma'ya insani yardım ulaştırılması ile psikolojik engelin aşıldığını ve yardımların ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Egeland, BM insani erişim çalışma grubu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında, "Konvoylar, Humus'ın kırsalındaki Waer'e, Halep'in kuzeyinde bulunan Afrin'de 50 bin kişiye ve başkent Şam'ın kırsalındaki Kafr Batna'da 25 bin kişiye yardım götürmek için hazır." dedi.

Abluka altında bulunan Şam'ın kırsalındaki Arbin ve Zamalka'ya ise önümüzdeki günlerde insani yardım ulaştırmayı umut ettiklerini ifade eden Egeland, "Kuşatma altındaki Derayya ve Duma'ya insani yardım ulaştırılması ile psikolojik engel aşıldı ve yardımların ulaştırılmasında ilerleme kaydedildi." ifadesini kullandı.

Kuşatma altındaki 18 bölgede 590 binden fazla kişi yaşadığına ve şimdiye kadar hiçbir kuşatmanın kaldırılmadığına dikkati çeken Egeland, Waer, Afrin ve Kafr Batna'ya ulaşılırsa kuşatma altındaki 18 bölgeden 16'sına yardım götürülmüş olacağını belirtti.

Halep'teki 48 saatlik ateşkesi ise "olumlu" olarak değerlendiren Egeland, "Daha fazlasına ihtiyacımız var. Yardımlar için erişimimiz bugün var ama yarın olmayabilir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Norveç Suriye Afrin Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title