Haberler

Suriye'ye Denizli'den 1 Tır Dolusu Yardım

Türkiye'den Suriye'ye bir yardım TIR'ı da Denizli'den yola çıktı.

Türkiye'den Suriye'ye bir yardım TIR'ı da Denizli'den yola çıktı. TIR, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçecek ve içindeki giyim ve gıda malzemesi ile oyuncaklar, ülkenin çeşitli şehirlerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Hayrat İşadamları Derneği (HAYSİAD), Demircili Kasabası Selimhan Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği (DEKADER), Pamukkale Belediyesi ve İnsani Yardım Derneği'nin işbirliğiyle giyim, gıda malzemesi ve oyuncakların bulunduğu Suriye'ye yardım TIR'ı, Denizli'den yola çıktı.

TIR, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, İnsani Yardım Derneği Denizli Şube Başkanı Bekir Mert ile DEKADER yetkililerin katıldığı törenle Suriye'ye uğurlandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Suriye'de yardım bekleyen 2 milyon dolayında insan bulunduğunu belirtip, "Burada hem sıkıntılı olan insanlara yardımcı olmak hem bizim değerlerimizin paylaşılması anlamında hem de İslam dünyasının o birlik ve beraberliğine örnek olmak adına böyle bir organizasyon düzenledik. Vakfın Türkiye genelindeki 104'üncü yardım TIR'ıdır. Denizli'den ise beşinci yardım TIR'ı olarak Suriye'ye gönderiyoruz. Suriye'de 2 milyon insanın yardıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. AB ülkelerinin yardımları dikkate alındığında buradan yapılan yardımların ne kadar büyük olduğu görülecektir. AB'nin sözde yaptığı yardımları, icraatta yapamadıklarını görüyoruz. AB'nin Suriye'ye yardımı, Türkiye'nin tek başına Suriye'ye yaptığı yardımın yüzde 10'na ulaşamadı. Bu yardımlarımızın devamı gelecektir. Müslüman ülkelerdeki bu çatışmaların biran önce durması için dua ediyoruz" dedi.

TIR, dualarla gönderildi ve Suriye'ye doğru yola çıkı. TIR'ın, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye ulaşacağı bildirildi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Türkiye Denizli Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title