Haberler

Suriye'ye 2 Tır İnsani Yardım

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 4 Tır yardım malzemesi daha Suriye’ye gönderildi.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 4 Tır yardım malzemesi daha Suriye'ye gönderildi.

Suriye'de iç savaşın başladığı günden itibaren giyim, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaç maddelerini toplayarak sınır ötesine gönderen İnsani Yardım Platformu, bu kez 2 TIR suyu Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yolladı. Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğü alanında yapılan uğurlama törenine, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri katıldı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Biliyorsunuz 5 yıldan beridir mazlum Suriyeli kardeşlerimize insani yardım platformu olarak gerek sınır ötesine gerekse sınır içerisindeki misafirlerimize yardım ediyoruz. Bu yardım çalışmalarımızı yaparken gerçekten devletimizle, milletimizle tek yürek olup adeta seferberlik başlarcasına bir yardım çalışması yapıyoruz. Bugüne kadar sınır ötesine 220-221 Tırımızı göndermiş oluyoruz. Yine bunun yanında özellikle Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 450 bine yakın mazlum Suriyeli kardeşimize de 850 TIR'a yakın yardım ulaştırdık. Bu kardeşlerimiz zulümden, katliamdan kaçıp bize sığındılar bize düşende tarih boyunca nasıl ki millet olarak tüm mazlumların yanında yer aldık. Bugün de bu insanlara sevgimizle, merhametimizle kucakladık, evimizi ekmeğimizi paylaştık paylaşmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yaşam devam ediyor. Yanı başımızda da iç savaş devam ediyor. İnsanların yardıma ihtiyacı var. Buraya yardımda bulunacak tüm kamu kurum ve kuruluşlara, belediyelere şu şekilde seslenmek istiyorum. Elinizden geleni yapın. Bu bir insanlık görevidir. Bizler bir insanlık göreviyle karşı karşıyayız. Şanlıurfa ilimiz olarak bugüne kadar yardımlar noktasında tüm kurumlar, tüm vatandaşımız el birliğiyle elinden geleni yaptı. Özellikle Şanlıurfa Sivil İnsani Yardım Platformu, insanların acısını duyarak ve kalbini bir bağlantı duyarak ulaşmaya çalıştı. Bugün yine Şanlıurfa'dan sınır ötesine 2 TIR insani yardım malzemesi gönderilecek. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title