Haberler

Suriye Sınırındaki Olaylar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yardım dileyerek sınırlarımıza gelenlerin bir kısmını alıp da bir kısmına alamayız diyemeyiz. Sonuçta millet olarak hamiyetperverliğimizi, komşuluğumuzu, insani duygularımızı en iyi şekilde yerine getiriyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Bakanlar Ala ve Eker ile sınırın diğer tarafındaki Suriyelilerle sohbet eden Kurtulmuş, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 kilometrelik sınır bölgesinde 8 noktadan geçişlerin olduğunu söyledi.

Söz konusu kapılardan zor durumda kalan komşuların kabul edildiğini anlatan Kurtulmuş, sınır bölgelerinin tamamının güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şu an için Türkiye'yi tehdit eden bir unsurun bulunmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Şükürler olsun ki; Türkiye Cumhuriyeti kendi sınır güvenliğini sağlayacak güçtedir. Burada insani yardımlar konusunda valimizin koordinasyonunda çalışmalar sürüyor. Gelenler kontrollü bir şekilde bir kısmı ailelerinin yanında bir kısmı da imkanlar çerçevesinde oluşturulan yerlere yerleştiriliyor. İnşallah bu daha büyük bir sayıya ulaşmaz. Ama sonuçta yardım dileyerek sınırlarımıza gelenlerin bir kısmını alıp da bir kısmına alamayız diyemeyiz. Sonuçta millet olarak hamiyetperverliğimizi, komşuluğumuzu, insani duygularımızı en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Burası şu anda sakin. Eğer büyük bir göç dalgası olursa burayı da açabiliriz. Her türlü senaryoya ve göç dalgasına hazırlıklıyız. İnsanı yardım ve güvenlik açısından da her türlü önlem alındı. Dolayısıyla her şey devletin kontrolü altında. İnşallah hiç kimse zor durumda aç, susuz bırakılmayacak. Herkese imkan dahilinde destek verilecektir. İnşallah kendi ülkelerindeki durum en kısa sürede düzelir ve buraya gelen göçmenler de memleketlerine geri dönerler." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Mürşitpınar Efkan Ala Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title