Haberler

Suriye Sınırındaki Gelişmeler

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Salih Kapusuz, Suriye'deki gelişmelerle ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerine her türlü talimatın verildiğini söyledi.

Kapusuz, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nın Alyans Düğün Salonunda düzenlenen iftara katıldı. İftarda gündeme dair açıklamalarda bulanan Salih Kapusuz, teşkilat olarak her zaman seçimlere hazır olan bir kadrolarının bulunduğunu belirterek her türlü hazırlığı yapıldığını söyledi. Genel seçimlerden sonra Türkiye'nin yeni bir dönem içine girdiğini ve seçimlerle beraber 13 yıllık tek başına iktidardan sonra yeni dönemde bir koalisyon hükümetinin ortaya çıktığını ifade eden Kapusuz, yeni dönemde hükümetin 45 gün içerisinde kurulacağını belirterek, "Eğer hükümet kurulmazsa Cumhurbaşkanı Meclis Başkanıyla görüşmek şartıyla tekrar seçim kararı alabilecek. Bu seçim sürecinde bizim tercihimiz yine milletimizin saygı duyup uymak oldu. AK Parti Türkiye'de en büyük ve birinci partidir. Tercihimiz parti fark etmeksizin en kısa zamanda ülkemizi yeni bir hükümete kavuşturmaktır. Kendi ülkemizde bir sarsıntı oluşmaması için milletimizle diyaloga girip, koalisyon kurup hükümet kurmaktır. Başbakanımız yeni dönem şartlarını kurmak için 3 tane koalisyon kuruldu. Partilerle neler konuşulacak, nelere dikkat edebilmek için her türlü hazırlığımız yaptık. Yaptığımız hazırlıklara rağmen istediğimiz sonuca ulaşamazsak, düğümü çözemezsek milletimize güvenip kararlarına uyacağız. AK parti teşkilatı olarak her zaman seçim için hazır ve nazır bir kadroyuz" dedi.

"MİLLETİN KARARINA SAYGILIYIZ"

Türkiye'nin etrafındaki çembere dikkat çeken Kapusuz, "Orta Doğu, Filistin, İsrail, Kafkaslar bu coğrafyada dünyanın en problemli, aynı zamanda dünyanın en zengin coğrafyalarındandır. Türkiye'yi kendi istedikleri istikamette kullanamadıkları için Türkiye'de bir iç savaş yaratıp bozmaya çalışıyorlar. İspanyayla beraber Türkiye ihalesini gerçekleştirdiği uçak gemisi projesini yapıyoruz. Kendi tankımızı, insansız hava aracımızı yaptık. Piyade tüfeği bile olmayan bir Türkiye'yi şimdi savunma sanayisinde ihtiyacımızı karşılar duruma geldik. Eğer güçlü bir ülke olacaksak bunun şartı güçlü olmamızdır. AK Partinin tek parti olarak iktidarda kalmaması için HDP'nin barajı aşmalarını sağladılar. CHP de ciddi bir oy kaybının olması bu sonucu doğurdu. Biz istedik tek başımıza iktidar olalım ama milletimiz böyle karar verdi bize de saygıyla karşılamak düşer" diye konuştu.

"TSK'YA HER TÜRLÜ TALİMAT VERİLDİ"

Her ne kadar hükümet kurulmasa ve geçici hükümet gibi görünseler de alınması gereken kararları cesurca aldıklarını aktaran Kapusuz, şöyle konuştu:

"Biz bugün geçici bir hükümet gibi görünsek de kalıcı hükümetin alması gereken kararlar her ne ise hepsini almaya nokta nokta takip etmeye gerekli her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Suriye'deki gelişmeler karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne her türlü talimatı verdik. O bölgede Türkiye'ye zarar verecek herhangi bir gelişme olursa angajman kurallarımız değiştirdik. Askeri yetkililere 'Gerekirse vuracaksınız hiçbir talimata da uymayacaksınız' dedik. Elbette maceracı değiliz ülkesine milletine onuruna haysiyetine şerefine sahip olmak bu milletin özünde vardır. Bu ülkeyi temsil eden ak partinin tek derdi vardır milletine ve değerlerine layık olmaktır." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Suriye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title