Haberler

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Lübnan'ın Suriye sınırında yaklaşık bir yıl önce DAEŞ ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin aileleri, başkent Beyrut'ta gösteri düzenledi.

Lübnan'ın Suriye sınırında yaklaşık bir yıl önce DAEŞ ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin aileleri, başkent Beyrut'ta gösteri düzenledi.

Kaçırılan askerlerin yakınları, hükümet oturumunun düzenlendiği saatlerde Beyrut'un merkezindeki ana yollar ile ülkenin güneyindeki uluslararası karayolunu trafiğe kapattı. Eylemciler, askerlerin bir an önce serbest bırakılması için hükümetin daha fazla çaba sarfetmesi çağrısında bulundu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında ordu birlikleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, çok sayıda asker de rehin alınmıştı. Askerlerin bir kısmı serbest bırakılırken, 4'ü ise öldürülmüştü.

Halihazırda Nusra Cephesi'nin elinde 17, DAEŞ'in elinde ise 7 Lübnan askeri rehin bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Suriye Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title