Haberler

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Kaçırılan Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması için arabuluculuk yapanlardan Şeyh Visam el-Mısri, terör örgütü IŞİD'in elindeki 9 askeri ziyaret ettiğini ve 2'sinin durumunun iyi olmadığını söyledi.

Kaçırılan askerlerin ailelerinin gösteri düzenlediği Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Riyad es-Sulh Meydanı'nda basın toplantısı yapan Mısri, Curud Arsal'de IŞİD'den bu konuyla ilgilenen kişilerle görüştüğünü ve 9 Lübnanlı askeri gördüğünü ifade etti. Mısri, daha fazla ayrıntı vermeden askerlerden 2'si hariç diğerlerinin durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Mısri, bu ziyareti gerçekleştirmek için resmi veya gayriresmi bir makam tarafından görevlendirilmediğini, kişisel bir adım olduğunu söyledi.

IŞİD yetkililerinin, siyasi tarafların Hizbullah'la işbirliği yapmasından rahatsız olduğunu aktaran Mısri, elinde esir askerler bulunan Nusra Cephesi'ni ise vakit yetersizliği nedeniyle ziyaret etmediğini bildirdi.

Şeyh Visam el-Mısri, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde tanınmış selefi eğilimli kişilerden biri ve geniş çevresi bulunuyor. Son zamanlarda Mısri'nin, Nusra Cephesi tarafından, kaçırılan askerlerle ilgili Lübnan hükümeti ile arabuluculuk yapmakla görevlendirildiği yönünde haberler yayınlanmıştı.

Suriyenin Lübnan sınırındaki Kalemun bölgesinde bulunan Nusra Cephesi liderlerinden biri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nusra Cephesi'nin, Mısri veya onun dışında herhangi bir kişiyi Lübnan hükümeti ile müzakere yapmak için görevlendirmediğini belirterek, çözümün rehin tutulan askerlere karşılık Lübnan cezaevlerindeki İslamcıların serbest bırakılması üzerine kurulu olduğunu savunmuştu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında ağustos ayında çıkan çatışmaların ardından, Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 40'tan fazla askeri esir almıştı. Bu askerlerin bir kısmı serbest bırakılmış, 2'si IŞİD, 2'si de Nusra Cephesi tarafından öldürülmüştü. Kaçırılan askerlerden bazıları hala bu örgütlerin elinde bulunuyor. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Suriye Lübnan Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title