Haberler

Suriye Sınırına Askeri Sevkiyat

Güncelleme:

Rusya'nın "PYD Münbiç'in batısını Esad rejimine bırakacak" açıklamasının ardından Suriye sınırındaki Kilis'e akşam saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı.

Türkiye'nin Münbiç'i terör örgütü PKK-PYD'den temizleme konusundaki kararlılığı sonrası bölgede tansiyon yükseldi.

Ellerindeki zırhlı araçlara ABD bayrağı asan PKK'lılar TSK ve ÖSO'nın operasyonunu durduramayınca Rusya devreye girmiş ve bugün Rus yetkililer PYD'nin Münbiç'i Esad rejimine bıraktığını açıklamıştı.

ASKERİ SEVKİYAT YAPILDI

Bu haberlerin ardından çeşitli illerdeki birliklerden gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcı ve tırlardan oluşan askeri konvoy, akşam saatlerinde Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli ilçesine getirildi.

Güvenlik önlemleri altında sevk edilen silah ve askeri teçhizatın, Suriye sınırındaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

HEDEF AZEZ VE AFRİN Mİ?

Kilis, Mübiç'in birleştirilmek istendiği ve yine PKK'nın elinde bulunan Afrin'in karşısında bulunuyor. Afrin'in doğusundaki Azez ve Tel Rıfat'a dün Türk topçusu tarafından operasyon düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Elbeyli Suriye Kilis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title