Haberler

Suriye'den Peşmergenin Türkiye'den Geçişine İlk Tepki

Güncelleme:

Kobani'ye peşmergenin Türkiye üzerinden gönderilmesine Suriye'den ilk tepki geldi. Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, "IŞİD'in yok edilmesi için atılan her adımı destekliyoruz" dedi.

Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, peşmergenin Kobani'deki kardeşlerine yardıma gitmesini ulusal bir adım olarak gördüklerini söyledi. Rûdaw'a konuşan Suriyeli Bakan Ali Haydar, "IŞİD'in yok edilmesi için atılan her adımı destekliyoruz. Peşmergenin Kobani'ye gidişi de IŞİD'in yok edilmesi için gerekli bir adımdır" dedi.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI BASKILARA DAYANAMADI"

Ali Haydar, Türkiye'nin ilk başta Kobani'ye yardım gönderilmesine karşı olduğunu ancak uluslararası baskıdan sonra Türkiye'nin razı olduğunu belirtti.

Suriyeli Bakan, peşmergenin gidişini ulusal bir adım olarak gördüklerini zira Kürtler'in insanlık düşmanı IŞİD'e karşı kardeşlerine yardıma gitmesi yerinde bir tutumdur dedi.

"PEŞMERGE'NİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Irak Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye geçişiyle ilgili, "Peşmergeler ABD, Kürdistan Bölgesi, Rojavalı yetkililer ve Türkiye'nin bilgisi doğrultusunda gönderildi" dedi.

Rûdaw'a açıklama yapan Mustafa Seyid Kadir, " Kobani'ye doğru yola çıkan peşmergenin bölgede başarılı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı. Peşmerge Bakanı, söz konusu peşmergelerin doğrudan Peşmerge Bakanlığı'na bağlı olduğunu ve ABD, Kürdistan Bölgesi, Rojavalı yetkililer ve Türkiye'nin bilgisi doğrultusunda gönderildiğini belirtti.

BU GECE 01.00'DA ERBİL HAVALİMANI'NDAN YOLA ÇIKACAKLAR

Bakan Kadir, Peşmerge Bakanlığı tarafından eğitilen peşmergelerin, doğrudan yine bakanlığa bağlı olduğunu ve özel bir sağlık ekibiyle beraber yola çıktığını kaydetti. Seyid Kadir, Kobani'ye gidecek olan Peşmerge Güçleri'nin bu gece Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan hareket edeceklerini aktardı.

Bakan Kadir, Kürdistan Bölgesi'nden Rojava'nın Kobani kentine askeri teçhizat sevkiyatının başladığı ifade etti. Kobani'ye gönderilecek teçhizatlar arasında askeri araçların yanı sıra, ambulanslar da yer alıyor. Edinen bilgiye göre, Kobani'ye gidecek olan peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82'lik topları kullanacağı öğrenildi. Rûdaw'a konuşan peşmerge grubun bir komutan, peşmerge grubun ilk etapta 3 ay kalacağını, gerektiğinde de bu sürenin uzatılacağı kaydetmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Kobani Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

Işid Parçalar Bunları:

Peşmerge olarak giderler Leşmerge olarak gelirler. Işide kafa tutan herkes toz olur.

52
71
yanıtYanıtla
KARŞIYAKA:

savaşa korkarak değil sevinerek giden tek halkız tarih boyu böyle olan halk kürt halkıdır

36
48
yanıtYanıtla
tuşratta:

kürtler asuru, akadı, arab emeviyi, yıkmıştır. moğolları durdurup yenmişitir, kürtler nemrutları firavunları arab halifelerini yenmiştir. kürt savaşçıdır. yeterki bir olalım

35
48
yanıtYanıtla
oğuzkağan:

ülkü ocaklarından 200 tane genç gitse ne kobani kalır ne ışıd kalır. kekolar siz bize yalvarın bir de bize biat edip uslu duracağınıza söz verin, bozkurtlardan oluşan bi rüzgar birliği çıkartalım. nede olsa savaş erkek işidir, eteğiniz ayağınıza dolanıyordur siz yapamazsınız o işi:)

61
17
yanıtYanıtla
İŞİD Kolay Lokma Değil:

İşid i deviremezler işid türk askerleri gibi biri gider biri gelir işid i kimse bitiremez GÜCÜ yetmezz. . .

30
40
yanıtYanıtla
osman:

ecele giden yolculuk. tüm kürtlr birleşsede işidi yenemez. tek çare türkiye.

21
44
yanıtYanıtla
osman:

Arkadaşlar peşmergeye helal diyen osman ben degilim. o osman başka osman

yanıt0
yanıt0
123:

kürt düşmanlarının yeri cehenemdir inşalh

yanıt0
yanıt0
aSİE:

türklerin ne zoruna gidiyor haa şimdi kürtlerin birlikteligi tüfekle kazandıgı savaşlar valahii haa ama türklerde cok yardımcı oldu işide ne yardımı yapmadı kii adanadan tırlarmı gitmedi akdenizden gemilermi kalkmadı off offf siz ne diyorsunz ama allahı hesaab katmadılar cünkü alalh mazlumun yanındadır

29
33
yanıtYanıtla
harbiden:

koalisyon vuruyor, bu ezik bölücü krolar hava atıyor, ayıp lan. . .

38
24
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title