Haberler

PKK'nın Üst Düzey Sorumlusu Öcalan'ın Yanına Gönderildi

Güncelleme:

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yanına 15 Mart'ta gönderilen 5 PKK'lı mahkumdan Mehmet Sait Yıldırım'ın kalp rahatsızlığı sorunu nedeniyle Bolu Cezaevi'ne gönderildiği, yerine ise PKK'nın üst düzey sorumlularından olan ve 2004 yılında Suriye yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen Hamili Yıldırım'ın gönderildiği belirtildi.

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'ın yanına 15 Mart'ta gönderilen 5 PKK'lı mahkumdan birinin bir hafta sonra değiştirildiği ortaya çıktı. İmralı'da Öcalan'a çözüm sürecinde 'sekreterya' görevi yapacağı öne sürülen mahkumlardan Mehmet Sait Yıldırım'ın adaya gittikten bir hafta sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle Bolu Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi. Yerine ise PKK'nın bir dönem üst düzey sorumlularından biri olan ve Eylül 2004'te Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen 'Kazım' kod adlı Hamili Yıldırım'ın İmralı Adası'na gönderildiği ortaya çıktı. Hamili Yıldırım, yargılandığı Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

HAMİLİ YILDIRIM KİMDİR?

Hamili Yıldırım 1980'de Elazığ'da yakalanarak cezaevine girmiş ve 16 yıl sonra tahliye olduktan sonra yasadışı yollardan Suriye'ye gitmişti. 1997'de PKK'nın 'Dersim Eyalet Komutanı' olarak Tunceli'ye gönderilen Yıldırım, 2002'de KADEK'in Rusya sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında örgütün Hatay ve Akdeniz Bölge sorumlusu olarak Amanos dağlarına gitmek üzerine Suriye'ye giden Hamili Yıldırım, Türkiye'ye geçerken 15 kişiyle yakalanmıştı. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması iki yıl süren Yıldırım, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

AVUKATLARIN ÖCALAN İLE GÖRÜŞEMEME SIKINTISI

Abdullah Öcalan ile Türkiye'ye getirildiği 1999 yılından beri toplam 402 kez görüşen avukatlarının, şimdiye kadar yaptığı 409 görüşme başvurularının ise Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'hava muhalefeti, gemi bozuk ve resmi tatil' gibi gerekçelerle reddedildiği belirtildi. Öcalan'ın savunmasını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu tarafından çıkarılan istatistikleri göre, avukatlar 25 Şubat 1999'dan 27 Temmuz 2011 tarihine kadar İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile toplam 402 görüşme gerçekleştirdi.

GÖRÜŞME TALEPLERİ 4 YILDIR REDDEDİLİYOR

Avukatların tecrit uygulandığını ileri sürdükleri 27 Temmuz 2011 taihinden beri ise yaptıkları başvuruların tümü reddedildi. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek, müvekilleri Abdullah Öcalan ile görüştürülmeyerek kanuna aykırı davranıldığını ve İmralı için özel bir hukuk uygulandığını ileri sürdü.

Çiçek şöyle dedi: "Müvekilimiz sayın Öcalan'ın yanına Mart ayında gönderilen 5 hükümlü ile görüşmemize ve aileleri ile görüşmelerine de izin verilmiyor. Yani daha önce uygulanan tek kişilik izalosyon artık grup olarak uygulanıyor. Uygulanan tecrit ve izalosyonun hukukta yeri yoktur. Diğer cezaevlerinde avukatlar hafta içerisinde istedikleri gün müvekilleri ile görüşürken, İmralı'da haftada bir gün ve 1 saatlik görüşme bile diğer cezaevlerinden geri bir uygulamadır. Ama, bu bile 27 Temmuz 2011 tarihinden beri hukuksuz bir şekilde engellenmektedir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Sait Yıldırım Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (103)

keskin bıçak:

mhp zamanında elinde imkan varken bu katili caniyi idam etmedi şimdi utanmadan milliyetçiyim diye geçiniyor yazık bize ben bir kürt olarak bu canin hala hayattta olmasını hazmedemiyorum arkadaş

33
39
yanıtYanıtla
hadi..bee...:

İnsallah hepinizi kandil magralarinda atese verecegiz amerikan usaklari...sosyalist kopek ler

36
25
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Resmen şımarttınız şu baş mikrobu

33
22
yanıtYanıtla
Miran:

Bebek katili diye agziniza sakiz olmus falim gibi bir fikra anlatiyorsunuz. Bütün baskinlari türkiye kendisi yapip pkk nin üzerine atti. Sizin gibi koyun milletin gözünü boyamak çok kolay....

27
23
yanıtYanıtla
ROJHAT:

FaşolR atip tutmayin öcalansiz dünyayi badşiniza yikariz

14
32
yanıtYanıtla
ZEHRA58:

midem bulanıyor bu maymunlar dan domuzlar

27
17
yanıtYanıtla
......................:

Asın gitsin adileri

22
20
yanıtYanıtla
deli:

RABBIM BIZLERI KAFIRLERDEN KORUSUN

28
12
yanıtYanıtla
...........:

BİRİ TEFECİ , BİRİ EROİN TÜCCARI

21
17
yanıtYanıtla
Klas:

Bebek katili surata bak suratsız

22
13
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title