Haberler

Suriye'nin Halep Kentinde Rejimin Hastanelere Yönelik Saldırıları

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Suriye'nin Halep kentinde Rusya ve rejim güçleri tarafından hastanelerin havadan hedef alınmasını "güçlü şekilde kınadıklarını" bildirdi.

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Suriye'nin Halep kentinde Rusya ve rejim güçleri tarafından hastanelerin havadan hedef alınmasını "güçlü şekilde kınadıklarını" bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, Halep'te Rusya ve rejime ait uçakların saldırılarına ilişkin soruları yanıtladı.

Halep kentinde ayakta kalan son hastanelerin de Suriye güçleri tarafından hedef alındığının ve yaklaşık 400 bin insanın zor durumda yardıma muhtaç olduğunun hatırlatılması üzerine Earnest, "Halep'te yaşananlara dair haberleri gördük, bunlar yürek burkucu." ifadesini kullandı.

Earnest, sivil halka hizmet sunan hastanelerin vurulmasının "hiçbir haklı tarafı olamayacağının" altını çizerek, Esed rejiminin masum insanları hedef alan spesifik bir stratejisi olduğunu anımsattı. Earnest, şunları kaydetti:

"Halep'te olanlar derin kaygı oluşturuyor. Sivillere hizmet sunan medikal tesislerin birileri tarafından hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu kesinlikle kabul edilemez ve bu tür durumlara yönelik her türlü uluslararası anlaşmaya aykırıdır."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ülkeyi yönetme meşruiyetini kaybettiği ve gitmesi gerektiğine dair ABD'nin pozisyonunu yineleyen Earnest, "Suriye'deki durumdan, özellikle Halep'te yaşananlardan derin kaygı duymayı sürdürüyoruz. Rusya ve Esed rejimini çatışmaların durdurulması anlaşması kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmeye yönelik gayretimiz bu yüzden." diye konuştu.

"Obama Türkiye'de olanları yakından takip ediyor"

Öte yandan Earnest'a brifingde 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe sonrası gelişmeler de soruldu. Kanlı darbe girişiminin ardından gözaltı ve tutuklamalara dair bir soru üzerine Earnest, şunları söyledi:

"ABD, Türkiye'de yaşananları yakından takip ediyor. Başkan Obama kişisel olarak Türkiye'de olanları yakından izliyor. Türkiye, ABD'nin önemli bir müttefiki ve bu nedenle de ABD, Türkiye'deki darbe girişimini kınayan dünya genelindeki ilk ülkelerden. ABD, Türkiye ile müttefikliğine değer veriyor. Türkiye'nin demokrasi geleneğine saygı duyuyor."

Kaynak: AA / Güncel

Josh Earnest Türkiye Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title