Haberler

Suriye Lezzetlerini İzmir'e Taşıdılar

Güncelleme:

Ülkelerindeki savaştan kaçıp İzmir'e gelen Suriyeliler, açtıkları iş yerleriyle ülkelerinin lezzetlerini de İzmirlilerin beğenisine sunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Basmane semtinde sığınmacıların yoğun olduğu caddeden genel görünüm- Arapça yazılı tabelalı dükkanlardan detay görüntüler- Kuruyemişçi dükkanı sahibi olan Muhammed Sabbağ'ın, dükkan içerisinde detay görüntüleri- Muhammed Sabbağ ile röportaj- Lokanta işleten Ali Helli ile röportaj ve Ali Helli'nin çalışırken detay görüntüleri- Kahvehane işleten Azad Tatar ile röportaj ve Azad Tatar'ın çalışırken detay görüntüleri Suriye lezzetlerini İzmir'e taşıdılar- Hayatta kalmak için ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, İzmir'e ülkelerinin lezzetlerini de taşıdı- Basmane semtinde iş yeri açan Suriyeli girişimcilerin satışa sunduğu ülkelerine özgü unlu mamuller, tatlı, çerez ve kahvelere İzmirliler'in yanı sıra turistler de ilgi gösteriyor GÜLCAN KAPLAN - Ülkelerindeki savaştan kaçıp İzmir'e gelen Suriyeliler, açtıkları iş yerleriyle ülkelerinin lezzetlerini de İzmirliler'in beğenisine sunuyor.İzmir'de sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Basmane semtinde, Suriye'ye özgü ekmek üreten fırınlar, Suriye usulü kahve, kuruyemiş, cips satan dükkanlar, yine Suriye'ye özgü yemek ve tatlılar satan Arapça tabelalı dükkanlara rastlamak mümkün.Çoğu aile işletmesi olan ve yasal izinler için yerli ortaklıklarla açılan iş yerlerinden bazıları 10-12 kişinin istihdam edildiği büyüklüğe ulaştı.Halep'te meşhur bir kuruyemiş dükkanının sahibi olduğunu belirten Muhammed Sabbağ, savaşta ev ve iş yerlerinin bombalandığını, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte canlarını kurtarmak için İzmir'e geldiklerini anlattı.Bildiği işi yapmak için İzmir'de bir dükkan açtığını, sadece Suriye'de bulunan üç çeşit fıstığı, ülkesine özgü patates cipsini kendi yöntemlerine göre kavurup soslayarak satışa sunduğunu belirten Sabbağ, kahveyi de Suriye usulüne göre kavurduğunu ifade etti.Bu ürünleri Türklerin de beğendiğini, çok sayıda müşterisinin bulunduğunu dile getiren Sabbağ, Basmane'ye gelen turistlerin de Suriye'ye özgü kuruyemiş ve kahveye ilgi gösterdiğini belirtti.Sabbağ, Suriye'deki geliri çok daha yüksek olsa da, can güvenliği yüzünden bunun hiçbir anlamının olmadığını, bu nedenle şimdiki yaşamına şükrettiğini, Türkiye halkına ve devletine minnettar olduğunu söyledi.- "İzmirliler, Suriye yemeklerini sevdi"Halep'te lokanta işi yaparken savaş yüzünden işini bırakıp Türkiye'ye sığınan Ali Helli ise İzmir'de bildiği işi yapmayı tercih edenlerden biri.Suriye yemekleri satan bir lokanta işleten Helli, yanında 12 Suriyeli çalıştırıyor. Lokantasında, ülkesine özgü usulle hazırlanmış döner, humus, baklava, lavaş gibi yiyecekleri sunduğunu anlatan Helli, Suriye yemeklerinin İzmirliler tarafından sevildiğini, turistlerin de denemek üzere lokantasına geldiğini söyledi.Afrin'deki çatışmalarda ailesinin bütün fertlerini kaybettikten sonra sahibi olduğu dükkanı ardında bırakıp geçen yıl Türkiye'ye gelen Azad Tatar ise burada küçük bir kahvehane işletiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Tatar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title