Haberler

Suriye Kurşunuyla Ölen 4 Kişinin Yakınına Nakdi Yardım

Güncelleme:

Suriye'de silahlardan çıkan kurşunlar nedeniyle 4 kişinin öldüğü Ceylanpınar da,yaşamını yitirenlerin yakınlarına 25'er bin tl nakdi yardım yapıldı.

Suriye'nin Haseki kentinde bağlı Rasulayn İlçesi'nde, El Nusra cephesi ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar nedeniyle 4 kişinin öldüğü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, yaşamını yitirenlerin yakınlarına 25'er bin liralık nakdi yardım yapıldı.

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde, geçen 16 Temmuz'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar sınırı aşarak Ceylanpınar'da; 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz, 44 yaşındaki Şükrü Kahraman ile 43 yaşındaki Ramazan Zeybel'in ölümüne neden oldu.

Çatışmalarda ölenlerin yakınlarına, Şanlıurfa Valiliği'nin girişimleri sonucu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 25 bin liralık yardım yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine 4 kişinin yakınına Ceylanpınar Kaymakamlığı'nda, Kaymakam Musa Sarı tarafından 25'er bin liraları teslim edildi.

Paralarını almak için gelen aileler ile görüşen Kaymakam Sarı, "Gelen bu yardımı bir tazminat olarak algılamayın. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı hiçbir şekilde geri getiremeyeceğiz. Ailelerin acılarını birlikte paylaşıyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın değeri hiçbir şeyle biçilemez. Gelen bu yardımın ailelerin yaralarını sarmak için bir maddi destekten ibaret. Ailelerin terör mağduru kapsamına alınabilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Ailelerin her konuda yanlarında olacağız" dedi.

Kaymakam Sarı, konuşmasının ardından 25'er bin liralık çeklerini 4 ailenin temsilcilerine verdi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Musa Sarı Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title