Haberler

Suriye Krizi Tahran'da Ele Alınacak

– Kazakistan'ın başkenti Astana ev sahipliğinde düzenlenen Suriye konulu 3. tur görüşmesinin ortak bildirisi, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akılbek Kamaldinov tarafından okundu.

Kazakistan'ın başkenti Astana ev sahipliğinde düzenlenen Suriye konulu 3. tur görüşmesinin ortak bildirisi, Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akılbek Kamaldinov tarafından okundu.

Basın mensuplarına konuşan Kamaldinov, garantör ülkelerin ateşkesin güçlendirilmesine yönelik ve üçlü mekanizma üzerinden şiddet düzeyinin azalmasını sağlamak amacıyla birlikte çalışmayı devam edeceklerini bildirdi.

Kamaldinov, "Cenevre'de yapılacak Suriye müzakerelerinin bir sonraki görüşmesini destekliyoruz. Üçlü görüşmeler en üst düzeyde gerçekleşecek. Suriye krizi Nisan 2017 tarihinde Tahran'da düzenlenecek toplantıda ve 3-4 Mayıs'ta Astana görüşmesinde ele alınacaktır" dedi.

Görüşmeler sayesinde UNESCO'nun Suriye'deki kültür mirasının korunması ile uluslararası insani yardıma ilgili tartışmaları gündeme getirildiğini öne süren Kamaldinov, "Suriye krizinde tek çözüm yolu siyasi olduğunu altını çizerek bildiriyoruz" dedi.

Suriye'deki savaşın sonu hakkında bahsetmek için henüz erken diyerek devam eden Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Önümüze çok karmaşık bir yol haritası çizildi. Birlikte çaba göstererek terörizm ve ekstremizm ile mücadele edeceğiz. Astana süreci buna katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi.

Suriye konulu Astana görüşmesinin üçüncü turu dün Türkiye, Rusya, İran ve Birleşmiş Milletler heyetlerinin katılımıyla başladı.

Suriye askeri muhalefeti Esed rejiminin ateşkes ihlalleri nedeniyle katılmama kararı almıştır. Fakat Kazakistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Anuar Jaynakov, "Bugün gece Astana'ya Suriye silahlı muhalefetinin kuzey cephesi ile güney cephesinden heyetin gelmesi bekleniyor. Onlar yarın ateşkesin sağlanması konusunda garantör ülkeler heyetleri ile görüşme yapacaklar" dedi. - Astana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazakistan Tahran Astana Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title