Haberler

Suriye Konulu Cenevre 4 Görüşmeleri

İsviçre'nin Cenevre kentinde 4. turu düzenlenen Suriye konulu görüşmelerin resmi açılışı, Kahire ve Moskova yönetimlerine yakın grupların muhalefet heyetinde yer almak için öne sürdüğü şartlar nedeniyle ertelendi.

AA muhabirinin muhalefet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, öğleden sonra yapılması öngörülen resmi açılış, TSİ 20.00'ye ertelendi.

Cenevre'de görüşmelere katılacak Nasır el-Hariri başkanlığındaki Suriye muhalefeti, BM Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura ile öğle saatlerinde ilk görüşmesini yapmıştı.

Görüşmede Mistura'nın, Kahire ve Moskova yönetimlerine yakın grupların muhalefet heyeti içerisinde yer almak için öne sürdüğü şartları paylaştığı öğrenildi.

Buna göre, söz konusu gruplar muhalefet içerisindeki temsilci sayılarını artırmak ve ayrı birer oluşum olarak yer almayı talep etti.

Muhaliflerin, şartları kabul etmemesi nedeniyle Mistura resmi açılışı akşam saatlerine erteledi.

Muhalefet heyeti dün, Moskova ve Kahire yönetimlerine yakın grupların heyetteki katılımcı sayısının 1'den 3'e çıkartılmasını kabul ederken sayının bu şekilde sınırlanmasına karar vermişti.

Muhaliflerin Müzakere Yüksek Komitesi, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği toplantıda, Kahire ve Moskova gruplarından birer temsilciyi dahil edecek şekilde Cenevre için 21 kişilik heyet oluşturmuştu.

Cenevre 4 görüşmeleri, BM Özel Temsilcisi Mistura'nın sabah saatlerinde, rejim ve muhalefet heyetiyle ayrı ayrı bir araya gelmesiyle başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cenevre Moskova Kahire Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title