Haberler

Suriye Konsolosluğu Önünde "Esad" Protestosu

Kendilerine "Suriye Halkının Yanındayız Platformu" adını veren grup, Beşar Esad'i protesto etti.

Kendilerine "Suriye Halkının Yanındayız Platformu" adını veren grup, Beşar Esad'i protesto etti. Suriye Konsolosluğu'na yürüyen grup, Suriye'deki Esad zulmünün sona ermesini istedi.

Beşar Esad'ın halkına uyguladığı şiddete tepki göstermek amacıyla Harbiye Orduevi'nde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, "İrtifada kazanacağız", "Katil Esad", "Katil Esad Suriye'den defol" şeklinde sloganlar atarak ellerinde "Suriyeli mülteciler kardeşimizdir", "Halk düzenin değişmesini istiyor", "Suriye halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar da taşıdı. Yağmurun altında Harbiye Orduevi'nden Suriye Konsolosluğu önüne kadar yürüyen grup ıslık ve davullarla Beşar Esad'ı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Aslı Aydıntaşbaş, "Dün Tunus'ta, Yemen'de, Libya'da, Mısır'da; bugün ise Ürdün, Kuveyt ve Suriye'de özgürlükleri için zulme karşı ayaklanan kardeşlerimizin yanında olacağız. Mart 2011'de reform umuduyla sokaklara çıkıp barışçıl gösterilerde bulunan Suriye halkına, diktatör Esed tarafından, daha ilk günden silahla karşılık verildi. Buna karşın Suriye halkına rejimin verdiği cevap ise daha çok yıkım ve katliam oldu. Bugün sınırlarımızın hemen ötesinde on binlerce Suriyeli ölümle yüz yüze. Kadim şehirler bombalanıyor. Hastaneler, fırınlar yerle bir ediliyor. Çocuklar ölüyor ama Suriyelilerin yalnız ve onurlu başkaldırısı devam ediyor. Rejimin devrilmesi talebiyle yoluna devam eden Suriye halkının direnişini destekliyoruz" dedi.

Grup açıklamanın ardından konsolosluk önünden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşşar Esed Harbiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title