Haberler

Suriye Görüşmelerinde Hedef Temmuz Sonu

Dha DIŞ HABER- Suriye görüşmelerinde hedef Temmuz sonZafer Atamer Cenevre, 23 Haziran, (DHA)- Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura yaptığı basın toplantısında Suriye görüşmeleri hakkında geniş bilgi vererek Suriye görüşmelerinin ne zaman başlayacağının 29 Haziran'da yapılacak BM güvenlik konseyi toplantısında belli olacağını, hedef tarihin ise Temmuz ayı sonu olabileceğini söyledi.

Dha DIŞ HABER- Suriye görüşmelerinde hedef Temmuz son

Zafer Atamer Cenevre, 23 Haziran, (DHA)- Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura yaptığı basın toplantısında Suriye görüşmeleri hakkında geniş bilgi vererek Suriye görüşmelerinin ne zaman başlayacağının 29 Haziran'da yapılacak BM güvenlik konseyi toplantısında belli olacağını, hedef tarihin ise Temmuz ayı sonu olabileceğini söyledi.

BM insani erişim çalışma gurubunun toplantısının ardından yapılan basın toplantısında Mistura, geçen hafta BM genel sekreteri Ban Ki-Moon ile Rusya'ya gittiğini ve Rusya devlet başkanı Putin ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye konusunda geniş kapsamlı bir görüşme yaptığını ifade etti. Mistura 29 Haziran'da yapılacak güvenlik konseyi toplantısı için New York'a gideceğini, Washington'da da istişarelerde bulunacağını söyledi.

Haziran'da kuşatma altındaki 8 bölgeye; Şubat ayından bu yana ise kuşatma altındaki 18 bölgeye insani yardım ulaşmamıştır, ancak abluka altındaki Arbin ve Zamalka'ya ise hala yardım ulaştırılamadığını kaydeden Mistura; Rejim ve Hizbullah kuşatması altındaki Madaya ve Zabadani ile silahlı muhalif gurupların kuşatması altındaki Fua ve Kefraya'ya Nisan ayından beri insani yardım ulaştırılamadığını söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Cenevre Suriye Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title