Haberler

Suriye'den F-16'lara Radar Tacizi

Genelkurmay Başkanlığı,

Türk hava sahasında devriye uçuşu yapan F-16 uçaklarının Suriye'deki konuşlu füze sistemleri tarafında taciz edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, sınıra yaklaşan Suriye'ye ait hava araçları, füze sistemleri ile yapılan radar tacizler ve son bir hafta içerisinde sınırlarda yakalanan ve ele geçirilen malzemelerle ilgili bir açıklama yaptı.

F-16 SINIRA GONDERİLDİ

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye- Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden 4 adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopteri ve bir adet SU-24 uçağının Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin güneyinden sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş ancak Suriye'ye ait söz konusu hava araçlarında biri sınırımıza 4.6 deniz mili kala, diğeri 5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. Ayrıca iki adet F-16 ile Türkiye- Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu uçuşlar esnasında, 3 adet F-16 uçağımıza, Hatay üzerinde iken Suriye'de konuşlu SA-2 ve SA-5 füze sistemi tarafından, toplam 2 dakika 40 saniye süre ile 4 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

350 METRE KAÇAK BORU HATTI İMHA EDİLDİ

"Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hatay Narlıca Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 350 metre uzunluğunda boru tespit edilmiştir. Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiş ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile imha edilmiştir."

SINIRLARDA 2 BİN 87 KİŞİ YAKALANDI

"14-20 Mart tarihleri arasında Suriye sınırında; bin 694 şahıs ile bir adet kurusıkı tabanca, 3 adet telsiz, 3 bin 884 karton sigara, 58,40 kilo uyuşturucu, 169 adet muhtelif hap, 960 litre akaryakıt, 14 adet küçükbaş/büyükbaş havyan, 21 adet muhtelif motorlu araç, 94 adet muhtelif elektronik eşya, 7 bin 67 kilo muhtelif gıda maddesi, 287 litre zeytinyağı, 793 adet muhtelif giyim eşyası, bin 650 kilo hurda demir, 22 bin 820 ABD Doları ele geçirilmiştir. Yine aynı dönem içerisinde İran sınırında 37 şahıs ile bin 440 litre akaryakıt, 558 karton sigara, 810 adet av tüfeği fişeği, 7 adet yük hayvanı, Irak sınırında 14, Yunanistan sınırında 231 ve Bulgaristan sınırında 111 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemeler Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title