Haberler

Suriye'deki savaş suçu belgeleri -

Diyarbakır'da aralarında bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, Suriye'deki savaş suçu belgeleriyle ilgili Esed rejimini Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak protesto etti.

Diyarbakır'da aralarında bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, Suriye'deki savaş suçu belgeleriyle ilgili Esed rejimini Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak protesto etti.

Yenişehir ilçesinde aralarında İhvan-Der, Özgür-Der ve Memur-Sen'in de yer aldığı 72 sivil toplum kuruluşu adına toplanan grup, Suriye'deki savaş suçu belgeleriyle ilgili Esed rejimine tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan İhvan-Der üyesi Mehmet Ali Zeybek, baas rejiminin halka uygulanan işkenceyle savaş suçları konusunda çığır açtığını söyledi.

Esed'in işkenceler konusunda babası Hafız Esed'ı arattığını, dünyanın gözüne baka baka zulmünü icra ettiğini belirten Zeybek, "Fotoğraflara yansıyan zulüm, dünyanın dört bir yanında müslümanlara reva görülen devlet teröründen sadece küçük bir örnektir. Filistin'de İsrail'in, Bosna'da Sırplar'ın, Myanmar'da Budistler'in Afganistan'da, Guantanamo'da ABD'nin, Cezayir'de de Fransa'nın zulmünün, Esed'in zulmünden farkı yoktur" dedi.

Fotoğrafların mezbahayı andırdığını, insanların kesilerek, boğularak ve aç bırakılarak sistematik bir şekilde işkenceye maruz kaldıklarını dile getiren Zeybek, şöyle konuştu:

"Bu zulmün fotoğraflarını görüp hala farklı anlamlar yüklemeye, yorumlar yapmaya kalkmak, basiretsizliğin ta kendisi, mahşeri vicdanı derinden yaralayan bir aymazlık ve gaflettir. Bugün tarihten asla silinmeyecek, kadın, çocuk, yaşlı, mazlum, masum insanların zulmün en şiddetlisine duçar oldukları bu görüntüler, vicdan sahibi insanlar ve iman sahibi müslümanlar tarafından asla unutulmayacaktır."

- Cenevre-2'ye tepki

Dünya müslümanlarının Suriyeli mazlum halkı, Cenevre'de yapılan konferansta ABD ve Rusya'nın vicdanına terk etmemesi gerektiğini vurgulayan Zeybek, ABD, Rusya, Çin ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'de yaşanan zulüm hakkında herhangi bir vebal üstlenmeyeceğini ileri sürdü.

Politik söylemlerin ve diplomasinin inandırıcılığını kaybettiğine değinen Zeybek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Zulmün siyaseti, diplomasisi olsa olsa zalime arka çıkıp güçlüden yana olmaktır. 10 binin üzerinde çocuk, 100 bini aşan ölümlerin ve milyonlarca evlerini, yurtlarını terk eden mazlum ve mustazaf Suriyeliler'in batılı güçlerin hiç de umurunda olmadığını hepimiz biliyoruz. Afganistan, Irak, Filistin tecrübesinde olduğu gibi batılı ve doğulu emperyal, müstekbir güçlerin siyasi ve politik çıkarlarını görmemek ve müslümanların kanının daha fazla akmasına seyirci kalmak zilletten başka birşey değildir. BM'nin atacağı adımlara ümit beslemek, Srebrenitsa'da yaşananları unutmak, feraset ve basiret yoksunu olmak demektir. ABD ve Rusya'nın akan müslüman kanını durdurmak için çaba sarf edeceğini ummak, kurtların insafa geldiğine inanmaktır."

Zeybek'in konuşması sırasında Türkçe ve Kürtçe pankartlar açarak, slogan atan grup, Esed rejiminin savaş suçu belgelerini protesto etti. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

İhvan-Der üyesi Zeybek'in açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Hafız Esad Filistin Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title