Haberler

Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

İslami Cephe, bünyesindeki Ahraru'ş Şam Tugayı lideri Hassan Abbud ve hayatını kaybedenler için açıklama yayınladı İslami Cephe: "Şam firavununa (Beşşar Esed'e) karşı 2 yıl süren yoğun mücadelenin ardından Allah'ın huzuruna gittiler.

Suriye'deki muhalif silahlı grupların en büyük çatı yapılanması olan İslami Cephe, bünyesindeki Ahraru'ş Şam Hareketi siyasi lideri Hassan Abbud ve 45'in üzerinde üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yayımladı.

İslami Cephe tarafından yayınlanan açıklamada, "gerçeklerin henüz tespit edilemediği olayda hayatını kaybeden komutanları, İslam ümmeti ve sabırlı Suriye halkı için hayırla yad edildiği" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şam firavununa ( Beşşar Esed'e) karşı 2 yıl süren yoğun mücadelenin ardından Allah'ın huzuruna gittiler. Allah'ın huzuruna gidene kadar başlarına gelen olumsuzluklar onları zayıf düşürmedi, yollarından vazgeçirmedi."

Açıklamada Ebu Abdullah el-Hamavi lakaplı Ahraru'ş Şam hareketin'nin kurucusu Hassan Abbud'un yanısıra hayatını kaybeden komutanlar arasında Ebu Yazen eş-Şami, Ebu Talha, Ebu Talha el-Gabi, Ebu Abdulmelik eş-Şeri (İslami Cephe Hukuk Konseyi Başkanı), Ebu Eymen el-Hamavi, Ebu Eymen Ram Hamdan, Ebu Sariye eş-Şami, Muhibbuddin eş-Şami, Ebu Yusuf Binniş, Talal el-Ahmed Temmam, Ebu ez-Zubeyr el-Hamavi, Ebu Hamza er-Rakka'nın bulunduğu kaydedildi.

İslami Cephe Basın Sorumlusu Salih Anadani dün yaptığı açıklamada düzenlenen saldırıda üst düzey 45 komutanın hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Abbud, Suriye'nin kuzeyinde özellikle Halep ve İdlib kırsalında Suriye rejimine karşı bünyesinde yaklaşık 18 bin milisi barındıran Ahraru'ş Şam Hareketini kurdu. 22 Kasım 2013'te Ahraru'ş Şam ve 5 muhalif grup İslami Cephe çatısı altında birleşmişti.

Terör örgütü IŞİD'in İdlip, Halep ve Deyr'uz Zor kırsalında Ahraru'ş Şam güçlerine saldırması üzerine IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıkmıştı. - İdlib

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title