Haberler

Suriye'deki İç Savaşın 6. Yılı - Bartın

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Platform üyelerinin toplanması Basın açıklaması Suriye'deki iç savaşın 6. yılı Bartın Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunca, Suriye'deki iç savaşta 6. yıla girilmesi dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Platform üyelerinin toplanması

Basın açıklaması

Suriye'deki iç savaşın 6. yılı

Bartın Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunca, Suriye'deki iç savaşta 6. yıla girilmesi dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Hükümet Caddesi Arap Cami önünde ellerinde döviz ve afişlerle bir araya gelen platform üyeleri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed aleyhine ve mazlum Suriye halkı lehine slogan attı.

Burada, platform adına açıklama yapan Akif Çakmak, Suriye halkının 2011'den bu yana topyekun bir katliam politikası ile karşı karşıya olduğunu, Esed diktatörlüğünün işlediği insanlık suçuna her gün bir yenisinin eklediğini söyledi.

Suriye'de mazlum halkın direnişinin 5 yıldır bu büyük zorluk ve imkansızlıklara rağmen kararlı ve istikrarlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:

"Buna rağmen ne yazık ki Müslüman halklar tarafından yeterince sahiplenilmiş değil. Bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların bir çoğu maalesef Suriyeli kardeşlerimizin feryatlarını duyma ve acılarını paylaşmaları hususunda zaaf içinde. Bugün, 5 yılını tamamlayıp 6. yılına giren ayaklanma, zalim bir diktatörlüğün iktidarını koruma telaşıyla halkına karşı nasıl vahşileşebildiğini gösterdiği gibi küresel sistemin iki yüzlülüğüne de ışık tutmuştur. Esed rejimi, destekçileriyle Suriye halkını en acımasız yöntemlerle sistematik bir biçimde cezalandırmayı sürdürüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Bartın Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title