Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin başkenti Şam'ın rejim güçleri tarafından uzun süredir kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde halk, zor şartlara rağmen ramazan geleneklerini yaşatıyor.

Suriye'nin başkenti Şam'ın rejim güçleri tarafından uzun süredir kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde halk, zor şartlara rağmen ramazan geleneklerini yaşatıyor.

Suriye rejimine bağlı güçlerin 2 yıldan uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta bölgesindeki Kefer Batna semtinde, eskiden olduğu gibi sokaklarda ramazana özel içecekler satılıyor.

AA muhabirine konuşan satıcı Muhammed el-Bihiş, abluka altında olmaları nedeniyle, bu ramazanın öncekilerden daha farklı geçtiğini söyledi.

Elektrik kesintisi nedeniyle buzdolapları çalışmadığı için kalıp halinde buz sattıklarını anlatan Bihiş, "Yemeklerimiz biraz değişti. Kuşatma altında olduğumuz için ne olursa onu yiyoruz. Çoğunlukla, bakla, humus, pilav var. Pirinç bulunuyor hamdolsun. Bezelyeli pilav, patatesli pilav ne olursa yapıyoruz" dedi.

Kefer Batna sakinlerinden Eymen Küçük, "Ramazan, Doğu Guta'da hala yerini muhafaza ediyor. Halk, her an bombalanabilecekleri ihtimalinin endişesine kapılmadan akşamları kahvehanede toplanıyor. En önemlisi de Esed rejiminin yönetimi altında değiliz. Bu en büyük teselli" diye konuştu.

Esed rejimine bağlı güçlerin 2 yıldır kuşatmasında olan Doğu Guta'ya insani yardımların ulaştırılamaması nedeniyle açlıktan ve soğuktan ölümler yaşanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title