Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Halep'te hayvan pazarına "vakum bombalı" saldırı: 20 ölü, 35 yaralı.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in IŞİD kontrolündeki Bab ilçesinde hayvan pazarı yerine "vakum bombasıyla" saldırması sonucu 20 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının ülkenin kuzeyindeki Halep kentine bağlı, IŞİD'in denetimindeki Bab ilçesinde hayvan pazarı yerine 4 "vakum bombasıyla" saldırdığı belirtildi.

Saldırıya uğrayan pazar yerinde, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 sivilin hayatını kaybettiği, 35 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Savaş uçakları, Bab ilçesindeki hayvan pazar yerine 4 "vakum bombasıyla" saldırdı. Saldırı bölgesinde büyük maddi hasar meydana geldi. Saldırıda yaralananlar, ambulanslarla ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldı. Bazı yaralıların durumu ciddi" denildi.

Yaralı sayısının çokluğu nedeniyle hastanelerin acil tıbbi malzeme ve kana ihtiyaç duyduğu ifade edilen açıklamada, rejimin IŞİD'in kontrolünde olan kentte IŞİD karargahları yerine halkın yoğun olarak bulunduğu pazar ve yerleşim yerlerini bombaladığı vurgulandı. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title